dinsdag, juni 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Een kat in huis halen? Wat heb ik nodig?

Deel op Facebook

Iedereen kent ze wel, die eigenwijze, gekke jagers met hun scherpe nageltjes en scherpe tandjes, klaar om je voet aan te vallen als je om de hoek komt van je kamer. Die lekkere balletjes haar moeten natuurlijk ook verzorgd worden en dat kan nog niet altijd even makkelijk zijn. Ze staan bekend om hun goede slopen kunsten. Als je een kat neemt, kan je alvast gedag zeggen tegen je sokken want je hebt dan niet alleen een wasmachine die ze zoek laat gaan maar dan ook een kleine viervoeter die ze overal mee naar toe gaat nemen. Of voor als je lang haar hebt en je overal haarelastiekjes hebt liggen, ben je ze straks kwijt want die gekke bal haar zorgt er voor dat ze onder elk kastje komen dat in de buurt staat.

De essentiële benodigdheden

Maar toch zou ik nooit meer zonder een kat willen zitten. Hoe gek en ondeugend ze ook zijn, ze zijn toch echt te gek. Maar ja je hebt natuurlijk ook genoeg benodigdheden nodig. Wat moet je hebben? Als je op internet voerbak kat invult, kom je zoveel verschillende voerbakken tegen. Sommigen hebben een verhogend platform en anderen zet je zo op de grond. Bakjes die aan elkaar vast zitten of losse bakjes die je apart van elkaar ergens neer kan zetten. Maar ook voor water heb je heel wat verschillende soorten, zo heb je net als bij brokjes gewoon bakjes maar je hebt ook fonteintjes waar het water de hele tijd blijft lopen als een soort kraan. Wat is nu beter? Nou ik kan jullie vertellen dat het eigenlijk niet veel uitmaakt, het hangt er net vanaf wat jouw kat liever heeft. Heb je een kleine kitten, dan hoef je natuurlijk niet een voerbak met een platform, maar heb je al een grote volwassen kat, dan is het misschien wel handiger.

Genoeg speelgoed in huis?

Wat ook altijd een vraag is, wat voor speeltjes haal ik voor mijn kat? Iets waar een belletje in zit, een stokje met een touwtje eraan, een speeltje met een veertje of 1 zonder, speeltjes met catnip of zonder. Haal ik een tunnel of ga ik voor een balletje? Dat verschilt natuurlijk ook weer per kat. Zoek je iets waar je zelf mee kan spelen of iets om samen met je kat te doen? Wil je dat ze mentaal uitgedaagd worden of hoeft dat niet? Je hebt veel opties. Natuurlijk zijn er ook katten die niet van spelen houden en dan liever gewoon liggen en slapen of buiten rond spoken op zoek naar van alles. Er is voor alle katten wel een leuke optie als je even rondkijkt.

De kattenbak vullen

Je hebt natuurlijk ook een kattenbak nodig met katten grind en dat is ook nog een hele uitdaging, want ja het zijn en blijven eigenwijze kleine monstertjes. Je hebt echt hele dikke brokken kattengrind, maar je hebt ook heel fijn spul wat bijna zand is. Je moet van alles uitproberen maar ze geven gelukkig snel aan als ze het niks vinden. En dat is met alles zo, ach ja het zijn toch echt wel leuke dieren.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken