donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

UPDATE! Eigenaren betrappen dief bij inbraak lunchroom in Leek

Deel op Facebook

Toen Dick en Niels, eigenaren van lunchroom Vicini in de Liekeblom in Leek, vanmorgen de zaak binnen kwamen ontdekten ze dat er iemand in hun pand was. Deze persoon is hierna op de vlucht geslagen en achtervolgt.

Helaas konden ze ondanks een achtervolging door het centrum van Leek de dief niet te pakken krijgen. Eenmaal bekomen van de schrik hebben ze gekeken wat er gestolen is. Ze kwamen erachter dat er spullen weg waren en een groot deel van de  donatiepot voor het Beatrix Kinderziekenhuis gestolen is. Dick en Niels laten weten; “Een groot deel van de donaties is weg. Ook de gevulde enveloppen van onze medewerkers zijn weg. Dit zullen we natuurlijk zelf aanvullen maar de schrik zit er goed in!”

Aangifte
Ze hebben contact opgenomen met de politie waar ze vervolgens aangifte hebben gedaan van deze inbraak. Dick en Niels schrijven op socialmedia; “We hebben inmiddels aangifte gedaan en de zaak is open. Mochten we er niet helemaal bij zijn met onze gedachten dan weten jullie hoe het kan. Op de foto zie je de donatiepot voor het Beatrix kinderziekenhuis.” Tientallen mensen reageren op het socialmedia bericht en steunen Dick en Niels met deze heftige gebeurtenis.

Getuigen
Mochten er mensen zijn die meer informatie hebben omtrent deze inbraak en/of de dader tijdens achtervolging door het centrum gezien hebben? Meld je dan bij de politie via 0900-8844.

Update:

Een getuige had de verdachte richting een woning zien gaan en heeft de politie geïnformeerd.

Aanhouding
De agenten troffen in de betreffende woning een persoon aan die volledig voldeed aan het signalement. De verdachte, een 48-jarige inwoner uit Leek, is daarop aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat in Groningen. De zaak wordt verder onderzocht

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken