zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Laatste klus voor “Lutje” Jan bij brandweer Grootegast

Deel op Facebook

Om 21.22 uur kwam er een melding van een “verkeersongeval op de Caspar Roblesdijk te Grootegast” binnen bij de de brandweer van Grootegast. Op de locatie aangekomen bleek een vrouw met haar 2 kinderen bekneld te zitten in hun auto.

Op locatie bleken het goede bekenden van Jan Steringa van het korps uit Grootegast te zijn. In een auto zaten namelijk zijn vrouw Marjan en zijn kinderen Nienke en Jasper. Aan Jan is de taak gegeven om de “slachtoffers” te bevrijden uit hun auto. Het ongeval werd in scene gezet om Jan Steringa een afsluitklus te geven

Steringa is al sinds zijn 21ste in dienst bij de Brandweer, en is onder andere Hoofdbrandwachten en voertuigbediener HA en TS geweest. Jan is 27 jaar vrijwilliger geweest bij het brandweerkorps Grootegast en nam maandag afscheid.

Collega’s hadden bedacht dat Jan wel fit moet zijn om weer de burgermaatschappij in te gaan. Speciaal voor Jan werd er een PPMO (Periodiek Preventief Medisch Onderzoek) georganiseerd en middels een speciale baan werd Jan fit genoeg bevonden om terug te keren naar de burgermaatschappij.

Enkele “oud” collega’s en een team met een hoogwerker kwamen bij de kazerne om het afscheid bij te wonen. Jan en zijn dochter Nienke werden nog door de hoogwerker de lucht in gehesen. Om 00:00 uur kwam er definitief een einde zijn dienstverband en ging Jan zijn pieper uit.

Foto: Romke Notenbomer

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken