Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Peize moet tot 2025 wachten voor sporthuis kan worden gebruikt

Deel op Facebook

Waar sportend Peize goede hoop had om eind juni eindelijk gebruik te kunnen maken van het nieuwe sporthuis, wordt hun geduld nog maar eens op de proef gesteld. Naar verwachting kan netbeheerder Enexis pas komende winter stroom leveren.

In januari moet alles dan rond zijn, laat voorzitter Harm Jan Danker weten. Op dat moment staat het sporthuis er al een jaar. “Hoe spijtig ook, maar we zullen nog even moeten wachten.”

Ter Borch

Enexis heeft een groot capaciteitsprobleem. Het stroomnet is overvol en onder meer voetbalvereniging Peize – die over het beheer van het sporthuis in het dorp gaat – lijdt daaronder. Want de leden van de vereniging moeten nog steeds omkleden in de sterk verouderde accommodatie.

“We zijn niet de enigen die dit probleem hebben”, weet Danker, die onder meer verwijst naar een supermarkt in het Tynaarlose Ter Borch.

Overbelast

Maar met het oog op het nieuwe voetbalseizoen (VV Peize opent komende zaterdag het bekeravontuur tegen VV Hoogezand), is het wel buitengewoon vervelend. “We hadden goede hoop dat Enexis hier op 30 juni aan de slag zou gaan en dat in september dan de klus geklaard zou zijn”, zegt Danker.

“Maar enkele weken na een toezegging van Enexis en een schouw van de meterkast, kregen wij per brief te horen dat wij nog niet aangesloten konden worden op het net. Het net zou dan overbelast raken.”

Stroom uit Roden?

Enexis heeft de Peizer voetbalvereniging nu laten weten uit te gaan van begin volgend jaar. “Het is een aanname, maar ik heb het vermoeden dat er gewerkt wordt aan een aansluiting die vanuit Roden naar Peize loopt”, zegt Danker.

“Misschien dat dan op die manier extra ruimte op het net kan worden gevonden.”

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in