© 2024 RTV Zulthe

Sparta maakt het zichzelf onnodig moeilijk

Deel op Facebook

Na de promotie vorig seizoen trof de Zoutman-formatie in de eerste competitieronde van het nieuwe seizoen het redelijk onbekende Oerterp/VKC in de 2e Klasse.

Op groot veld begon Sparta scherp aan de wedstrijd. Het was even zoeken naar de juiste verhoudingen, maar al gauw wist Sparta via 1-3 en 5-8 uit te lopen. Alle acht goals werden gemaakt van afstand. Bij rust stond er een mooie 7-10 stand op het scorebord in Friesland.

Na rust, zag het toegestroomde publiek, een scherper Oerterp/VKC. De combinatieploeg uit Ureterp/Siegerswoude wist met 6(!) goals op rij de achterstand om te buigen naar een 13-10 voorsprong. De coaches Van der Lek en Venekamp waren genoodzaakt te wisselen. De Zevenhuisters hadden even tijd nodig om zich te herstellen, maar kwamen vlak voor tijd toch op 16-16 en niet veel later zelfs weer op voorsprong. Een dubieuze beslissing van scheidsrechter Brouwer, 40 seconden voor tijd, zorgde ervoor dat de Friezen vanaf de strafworpstip 17-17 konden maken.

Een zure nasmaak voor Sparta, maar de ploeg heeft laten zien over veerkracht te beschikken en de koppen omhoog te houden. Volgende week wordt er om 15:30 uur in Zevenhuizen gespeeld tegen ROG.