Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Start verkoop bouwkavels in De Oostergast Zuidhorn en in ’t Roblespark Grootegast

Deel op Facebook

Maandag 9 september start de verkoop van 11 bouwkavels voor particulieren in fase 2DA-Noord van woonwijk De Oostergast in Zuidhorn.

Volgende week maandag 16 september start de verkoop van 10 bouwkavels voor particulieren in fase 2A Noord in wijk ’t Roblespark in Grootegast.

Wethouder Woningbouw en Volkshuisvesting Hans Haze over de start verkoop: “Na jaren van weinig of geen aanbod ben ik blij, dat we weer bouwkavels te bieden hebben in Zuidhorn en Grootegast. Dat is ook hard nodig, want de behoefte aan nieuwe woningen in het Westerkwartier is groot. Beide dorpen spelen een belangrijke rol om in die vraag te voorzien. Het is van groot belang dat we de komende jaren zorgen voor een constant en divers aanbod aan nieuwe woningen. Daar werken we hard aan.”      

Inschrijving bouwkavels De Oostergast tot en met 24 september
De inschrijving voor de 11 vrije bouwkavels in Zuidhorn loopt van 9 september tot en met 24 september 2024. De toewijzing van de kavels vindt plaats via een digitale verloting. Deze verloting vindt plaats op 26 september in het bijzijn van de notaris. Na de verloting krijgen de ingeschrevenen bericht over de uitslag van de verloting. De ingeschrevenen die ingeloot zijn, krijgen een optie tot koop. Meer informatie over de bouwkavels in De Oostergast staat op https://www.deoostergast-zuidhorn.nl/.

Ruimte voor sociale huurwoningen in Zuidhorn

Fase 2DA-noord in Zuidhorn biedt ruimte voor de bouw van ongeveer 50 woningen. Naast vrije bouwkavels en projectmatig te ontwikkelen koopwoningen komen in deze fase ook sociale huurwoningen. In opdracht van woningcorporatie Wold & Waard start zo mogelijk nog dit jaar de bouw van 12 sociale huurwoningen aan het Holtven en Over de Tochten. Wethouder Hans Haze: “In het dorp Zuidhorn zijn relatief weinig sociale huurwoningen beschikbaar. Samen met de woningbouwcorporatie voelen wij de verantwoordelijkheid dit tekort weg te werken. We doen dit door hiervoor voldoende geschikte bouwlocaties beschikbaar te stellen.” 

Inschrijving bouwkavels ’t Roblespark tot en met 2 oktober
De inschrijving voor de 10 vrije bouwkavels in Grootegast loopt van 16 september tot en met 2 oktober 2024. De toewijzing van deze kavels vindt ook plaats via een digitale verloting. Deze verloting vindt plaats op 7 oktober in het bijzijn van de notaris. Na de verloting krijgen de ingeschrevenen bericht over de uitslag van de verloting. De ingeschrevenen die ingeloot zijn, krijgen een optie tot koop. Meer informatie over de bouwkavels in ’t Roblespark staat op https://www.grootegast-roblespark.nl/.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in