Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Raadslid Havinga bij ‘Politiek op zaterdag’ over begraven in Westerkwartier 

Deel op Facebook

Raadslid Arina Havinga-Rook (ChristenUnie) uit Briltil is zaterdag 5 oktober te gast in het wekelijkse live-programma ‘Politiek op zaterdag’. We praten met haar over het begraafplaatsbeleid in de gemeente Westerkwartier.

Binnen nu en een paar jaar lopen de gemeentelijke begraafplaatsen in met name Zuidhorn, Midwolde, Feerwerd en Noordhorn ‘vol’. Met eventuele uitbreiding is ruim 2,1 miljoen euro gemoeid. B en W zien geen kans dit geld vrij te maken. Als het aan het college ligt, wijken dorpsbewoners uit naar de 27 gemeentelijke begraafplaatsen in andere dorpen van de gemeente.

Raadslid Havinga (op scherm) houdt emotioneel betoog. Wethouder Stomphorst (links op de voorgrond) luistert toe.

Emotionele oproep 

Raadslid Havinga vindt dit onverteerbaar.  In een raadsoverleg deed ze een emotionele oproep om alsnog geld voor uitbreidingen op tafel te leggen. Van diverse andere fracties kreeg ze bijval. 

Huiswerk moet over

Als aan het Havinga ligt, doen B en W hun huiswerk over en trekt de gemeente hiervoor alsnog de portemonnee. Ze wil ook dat verantwoordelijk wethouder Harry Stomphorst (Sterk WKW) al op korte termijn aan tafel gaat met grondeigenaren om de benodigde uitbreidingen tijdig te realiseren.

De uitzending is van 11 tot 12 uur met Bert Flonk (tevens regie en techniek) en Koos Bijlsma als presentatoren. Terugluisteren kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in