Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Strijdend Zunobri blijft zonder punten

Deel op Facebook

De laatste speelronde van de najaarscompetitie is aangebroken, de laatste kans voor Zunobri 1 om het seizoen met punten af te sluiten. Met WIK ’34 1 als tegenstander wordt het een lastige, maar zeker geen onmogelijke opgave, om met winst terug naar Zuidhorn te rijden.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan ons lid Michaël Prins die plots is komen te overlijden. Hij was nog maar kort lid. Drie keer mocht hij in het shirt van Zunobri spelen. De eerste keer tegen Stadskanaal liet hij zien dat elke vrije bal die hij mee krijgt een 100% doelpunt is, tegen EKC was het scorend lastig, maar zijn strijdlust gaf hoop. Tegen SDO kwam hij de tweede helft het veld binnen en wist maar liefst vier keer te scoren.

Scheidsrechter G. van der Leeuw start de wedstrijd. WIK met de eerste aanval, bal verovert, Zunobri met de eerste aanval en het is gelijk raak. Stefan Steenbergen legt de 0-1 binnen. WIK pakt de voorsprong terug met een doorloopbal en een kans van dichtbij staat het 2-1. Simone Veenstra weet ook een doorloopbal af te maken voor de 2-2.

Beide ploegen zijn gelijkwaardig aan elkaar in de beginfase. Net als tegen MN en W laat Zunobri zien dat zij in vlagen de betere ploeg zijn om vervolgens doelpunten om de oren te krijgen. WIK neemt de leiding, 4-2.

Tijdens de thuiswedstrijd verzaakte Zunobri om haar kansen af te maken, waardoor de achterstand te groot was om WIK nog onder druk te zetten. Vandaag is dat anders. De wind staat goed en Simone scoort haar tweede van de dag, Thomas Wijtsma maakt zijn doorloopbal af en dan weet Janneke van Hielkema twee keer te scoren en is het Zunobri die voorstaat met 4-6. Maar WIK kan dit ook. Zij herpakken zich en weten de achterstond om te buigen tot 7-6.

Na de rust pakken zij direct door en binnen een mum van tijd staat het 10-6. Willem Pera doet iets terug voor de 10-7, maar WIK doet er nog twee scheppen bovenop, 15-7. Yoram Birza maakt zijn strafworp af voor de 15-8, Janneke maakt ook haar strafworp af voor de 16-9. Manon Brander zet de 18-10 op haar naam en na 60 minuten is het 19-10 voor WIK.

Ondanks geen enkele punt weten te pakken in de najaarscompetitie heeft Zunobri laten zien dat zij wel mee kunnen strijden om de winst. Een goed teken richting de zaalcompetitie. De pijlen zijn gericht op een tweede kampioenschap in de breedtekorfbal.

Door: Stefan Steenbergen