Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Wethouder Hans Haze over (omstreden) woonplannen in ‘Politiek op zaterdag’

Deel op Facebook

Wethouder Hans Haze van de lokale partij VZ Westerkwartier is op 19 oktober te gast in het programma ‘Politiek op zaterdag’. Haze heeft ruimtelijke ordening in portefeuille. Hij is verantwoordelijk voor de woonplannen die Westerkwartier in principe in alle 41 dorpen van de grond wil tillen. 

Canon 6D

Als het meezit, wil Westerkwartier de komende jaren tot 2030 in totaal 2400 huizen bouwen. Ligt de gemeente op koers?, is de vraag die we zaterdag voorleggen aan de wethouder. Is de doelstelling van 2400 nieuwe woningen reëel? Of is nu al wel duidelijk dat die opgave niet wordt gehaald? En waar moeten al die nieuwe huizen verrijzen?

Tolbertervaart?

Behalve in nieuwbouwwijk De Oostergast in Zuidhorn hebben B en W plannen voor grootschalige woningbouw in de contreien van de Tolbertervaart. Tegen die plannen is veel verzet gerezen. Blijven B en W inzetten op woningbouw op deze locatie? Of kijkt de gemeente inmiddels al uit naar alternatieve huizenbouwlocaties?

Mijlpaal VZ

Haze is één van de twee wethouders namens VZ in het college van B en W van Westerkwartier. Deze lokale partij viert zaterdag in het Baron Theater in Opende haar 25-jarig bestaan. Voelt Haze zich als externe wethouder VZ’er in hart en nieren en stort hij zich zaterdag met zijn partijgenoten in het feestgedruis?

De live-uitzending is van 11 tot 12 uur met Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek) als presentatoren. Terugluisteren kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in