woensdag, juni 19, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

D66-raadslid klaagt over haatberichten op internet

Deel op Facebook

Het Marumer D66-raadslid Annelie Bonnet wordt op sociale media af en toe geconfronteerd met haat- en seksuele getinte berichten. Vooral in verkiezingstijd komt dat regelmatig voor, meldde zij vorige week in de live-uitzending ‘Politiek op zaterdag’ op RTV Zulthe.

Bonnet zei op de radio niet al te veel kwijt te willen over de inhoud van de berichten die zij krijgt toegestuurd. ,,Maar dat gebeurt in de trant van: ‘je bent een heks’ en ‘je moet dood’.” Door het in de eigen raadsfractie bespreekbaar te maken, zegt Bonnet hiermee te hebben leren omgaan. ,,Ook in het Westerkwartier gebeurt het dat de vrouwen die actief zijn in de politiek, op een kwalijke manier weggezet”, stelde zij.

‘VVD’er én homoseksueel’

Naast Bonnet zat in de studio zaterdag VVD-fractievoorzitter Jeroen Betten die woont in Zevenhuizen.  In reactie noemde hij de ervaringen op sociale media van zijn vrouwelijke collega van D66 ”verschrikkelijk”. Ook zelf wordt hij via internet niet altijd even vriendelijk bejegend. ,,Ik ben soms doelwit omdat ik van de VVD en bovendien homoseksueel.” 

‘Bijna aangereden’

Hoe ver de haat gaat tegen mensen die actief zijn in de politiek, illustreerde Annelie Bonnet nog met het volgende voorbeeld: ,,Tijdens een campagne hebben en ik en een aantal partijgenoten van D66 meegemaakt dat wij door een automobilist in een 30 kilometergebied opzettelijk bijna van de sokken zijn gereden.”

Heb je de uitzending gemist? Luister hem hier terug

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken