maandag, juni 17, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Hoofdmacht VV Roden stapt vanaf volgend seizoen over op zaterdagvoetbal

Deel op Facebook

Het eerste elftal van voetbalvereniging Roden speelt vanaf volgend jaar op zaterdag in plaats van zondag. Dat werd gisteravond besloten op een speciaal belegde vergadering bij de club. 

Hoewel het een historisch besluit betreft voor de club die eind augustus haar 94ste verjaardag vierde, noemt voorzitter Hans de Vries de overgang naar zaterdag vrij logisch. “Ik ben zelf een kind van het zondagvoetbal, maar het gaat om het clubbelang en niet het eigen belang. Veel spelers van het eerste willen over naar de zaterdag en veel jeugdspelers die straks de overstap moeten maken naar de senioren, blijven ook het liefst op de zaterdag voetballen.” 

Horizontale overstap 

De afgelopen jaren besluiten steeds meer amateurclubs de overstap naar het zaterdagvoetbal te maken. Bij Roden zijn momenteel al twee seniorenteams op de zaterdag actief, maar zij spelen op recreatief niveau. “Bij de eerste teams zie je een verschuiving naar de zaterdag. Het zondagvoetbal zal langzamerhand steeds meer worden uitgehold”, voorspelt De Vries. 

VV Roden kan voorafgaand aan het seizoen 2024/2025 ‘horizontaal overstappen’. Dat houdt in dat de club, mocht het dit seizoen niet promoveren of degraderen, volgend jaar in de zaterdag tweede klasse instapt. Als VV Roden promoveert, dan komt het in de eerste klasse en speelt het weekendvoetbal. “Als we dan tegen een ploeg spelen die liever op zondag speelt, houdt dat in dat we alsnog af en toe zondags in actie komen”, zegt De Vries. “Maar wij spelen thuis dan in ieder geval op de zaterdag.” 

Extra kunstgrasveld? 

Volgens De Vries is er niet veel weerstand tegen de overstap naar de zaterdag. “We hadden gisteren een goede vergadering met een grote opkomst van spelers en supporters. Er is niemand écht tegen zaterdagvoetbal.” 

Wél voorziet De Vries problemen in de veldbezetting. Roden groeit richting de 1000 clubleden en beschikt over één kunstgrasveld dat nu al iedere zaterdag van ’s ochtends negen uur tot ’s middags half vijf bezet is. “Het past nu net, maar daarmee houdt het op”, schetst De Vries. “Volgend jaar wordt het nóg drukker, vandaar dat we al een tijdje een verzoek hebben ingediend bij de gemeente Noordenveld voor een extra kunstgrasveld.”

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken