Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

KV Noordenveld wint in de Hoofdklasse

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag 14 september stond het 2e duel van de eerste Mastselectie in de Hoofdklasse op het programma. De Oranje Tijgers ontvingen op het eigen zonnige korfbalcomplex aan de Borglaan de hoofdmacht van kv Ritola uit Zuidlaren. Onder wedstrijdleiding van de scheidsrechters Kamphuis en Hesselink wist Noordenveld na een 9-8 ruststand de voorsprong in de 2e helft uit te breiden en bleven de punten in Roden : 20-16. Een knappe prestatie van de Roner korfbaltrots !

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : “ Het was in alles een tegenovergestelde wedstrijd t.o.v. vorige week. We begonnen vrij matig, met twee doelpunten in tien minuten (2-4 achter). Qua spel stond het redelijk, maar de afronding ontbrak. Gelukkig bleven we volharden en uiteindelijk vielen daardoor de goals wat makkelijker, waardoor we voor rust nog langszij konden komen en met 9-8 de kleedkamers in gingen.
Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op tot een kwartier voor tijd. Toen kreeg Noordenveld grip op de wedstrijd en wist het genadeloos toe te slaan met vier goals in vier minuten tijd. Waardoor het verschil op 6 kwam (17-11).
De laatste 10 minuten bleef Ritola wel aandringen, maar de voorsprong van Noordenveld werd niet meer uit handen gegeven aan de Borglaan.
De punten blijven in Roden, volgende week weer een thuiswedstrijd. De koploper (CSL Britsum) komt op bezoek “.  Deze wedstrijd begint 21 september om 14 uur. Wees welkom om Noordenveld aan te moedigen.

Scores Noordenveld : Lianne Bangma 5, Jaap de Boer 5, Nienke Bolt 4, Sven Stobbe 3, Jasper Lütter 2 en Lauren Warnders 1.