maandag, mei 27, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Een bijzonder plek in K38: Vögels en vogels; geanimeerde gedichten en schilderijen.

Deel op Facebook

In het Kunstencentrum is er ruimte voor alle kunstvormen. Tijdens deze expositie ‘Kunstblik op Roden’ kunnen bezoekers kennismaken met de nog niet vertoonde combinatie van poëzie, animatie en muziek. De plezierdichter Chris Coolsma, muzikant Ronald Jonker en illustratrice Corien Bögels hebben samen het project ‘Vögels’ gemaakt.

Het is kunst door het in beeld brengen van gedichten, ondersteund door muziek en geluiden. De eerste 8 stop-go filmpjes van 50 vreemde vogels zijn daar nu te zien en horen. Naast de filmpjes en posters is er een serie schilderijen te zien en te koop, met de titel: “Schijt aan bordjes”.

Op onze bovenverdieping in de Jeugdgalerie, zijn kunstwerken van de leerlingen van de Rônerborg te ontdekken. Deze is ook toegankelijk met de traplift.

In de grote galerie is de expositie ‘Kunstblik op Roden’ gevuld met bijzondere en prachtige kunstwerken door 29 kunstenaars, waar ook de werken aangekocht door de Gemeente Noordenveld, te zien zijn. Deze blijven normaal gesproken uit zicht van het publiek. Het is een indrukwekkende tentoonstelling geworden, welke te bezichtigen is tot en met zondag 20 augustus.

Op zondag 20 augustus is tevens de literatuurmiddag met lezingen over Juffrouw Clewits, met een aansluitende wandeling. Kaarten à € 7,50 te verkrijgen via underweg.eu inclusief toegang tot de tentoonstelling.

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden

Woensdag t/m zondag van 13-17 uur

Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl en www.verkuno.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken