woensdag, juli 24, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

GRONINGER DORPEN ‘LUTJE MOEVIE AWOARD’

Deel op Facebook

Op zaterdag 17 juni lanceert Groninger Dorpen een fonkelnieuwe website en huisstijl. Om dit te vieren organiseert de koepel voor dorpsorganisaties en buurt- en dorpshuizen een filmwedstrijd voor alle dorpen in Groningen: de LUTJE MOEVIE AWOARD. Want Groninger dorpen goed op de kaart zetten, dat kunnen dorpsbewoners nog altijd het allerbeste zelf!

Film je dorp! In twee minuten
Wat maakt jullie dorp het mooiste, leukste, gezelligste of meest bijzondere dorp van Groningen. En waarom? Waarom wonen jullie er zo graag en wat kan je er allemaal doen. Wat is de cultuur, de geschiedenis. Zijn er unieke bouwwerken, hoopgevende initiatieven. Wat zijn de plannen voor de toekomst en welke inwoners doen er allemaal mee. Welk dorpsverhaal willen je vertellen. Wat wil je laten zien? Film je dorp in twee minuten en deel het met de rest van Groningen. Zet je dorp op de kaart!

Een vakjury en de stem van het Groninger publiek
Dorpen kunnen de hele maand april (tot uiterlijk 4 mei) een dorpsfilm insturen. De ingezonden filmpjes worden beoordeeld door een vakjury. Tijdens de hele maand mei gaat ‘Babette op Noord’ van RTV Noord vervolgens de meest veelbelovende dorpen uitlichten. Op locatie in de hele provincie kunnen kanshebbers hun ingezonden film in het radioprogramma toelichten en zichzelf nog eens extra presenteren. Hierna kan er een week lang gestemd worden door het publiek; de inwoners van Groningen. De vakjury bestaat uit: Fieke Gosselaar (Centrum Groninger Taal en Cultuur), Sanne Meijer (timmert onder andere aan de weg met haar Grunneger toentje), Wiebe Klijnstra (RTV Noord), Rutger Middendorp (communicatie specialist) en Hielke Westra (Groninger Dorpen).

Duizend euro voor het winnende dorp
Op zaterdag 17 juni wordt de winnende dorpsfilm bekendgemaakt. Naast de eeuwige roem ontvangt de winnaar van LUTJE MOEVIE AWOARD ook een geldbedrag van duizend euro, vrij te besteden voor en door het eigen dorp. Tijdens de prijsuitreiking wordt tevens de nieuwe website en huisstijl van Groninger Dorpen gelanceerd. Groninger Dorpen is de koepel van alle buurt- en dorpshuizen en dorpsorganisaties in onze mooie provincie Groningen. Groninger Dorpen versterkt de leefbaarheid in dorpen, ondersteunt bewonersinitiatieven met kennis en advies en behartigt hun belangen.

Meedoen
Wil je samen met dorpsgenoten meedoen aan LUTJE MOEVIE AWOARD? Bezoek dan razendsnel https://groningerdorpen.nl/lutje-moevie-awoard/. Daar lees je hoe jouw dorp mee kan doen en wat de spelregels en de voorwaarden zijn.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken