maandag, mei 27, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Kaartverkoop openluchtvoorstelling 16 is van start gegaan

Deel op Facebook

Op 3 mei a.s. gaat de openluchtvoorstelling 16 op Trimunt in première. Aansluitend wordt de voorstelling nog minimaal 6 keer opgevoerd. Hierdoor zal de ingrijpende gebeurtenis wat zich bij Trimunt heeft afgespeeld exact 80 jaar na dato op nagenoeg dezelfde plek worden herdacht. De ticketverkoop voor de theatervoorstelling is inmiddels van start gegaan.

Over de voorstelling

Voor de tweede maal ligt er op de Haar een boomstammetje over de weg om melkwagens te hinderen. Als de Duitse Patrouille hier voor de tweede maal last van heeft besluiten zij om het groepje mannen op het erf van Eeuwe de Jong op te pakken. Vervolgens pakken ze nog een aantal mannen op bij de boerderij van Andries Hartholt. In totaal 16 jonge mannen, die in eerste instantie worden opgepakt om even bang gemaakt te worden. Als Majoor Mechels die dag arriveert op de Radarstelling Trimunt omdat hij eropuit is gestuurd om in het Westerkwartier orde op zaken te stellen, weet hij precies wat er met de zestien moet gebeuren. Op 3 mei 1943 zijn 16 mannen gefusilleerd op Trimunt. Precies tachtig jaar later gaan wij dit verhaal op exact dezelfde plek vertellen. 

Kaartverkoop is gestart!

De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Je kunt voor een try-out of een reguliere voorstelling een kaartje kopen. De voorstellingen spelen zich allemaal ’s avonds af en we starten met een try-out op 2 mei. Op 3 mei zal de première plaatsvinden en achtereen volgens zullen we voor 2 weken lang op verschillende avonden de voorstelling spelen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stichting-podium.nl.  

Tijd over?

Krijg jij na het lezen van dit persbericht zin om je ook aan te sluiten bij de organisatie van dit theaterstuk? Heb je tijd over en wil je je hulp aanbieden? We zijn nog op zoek naar vrijwilligers die in de aanloop naar de voorstelling toe en die tijdens de voorstelling ons een handje willen helpen met verschillende activiteiten. Wil je je hulp aanbieden? Dan kan je een email sturen naar service@stichting-podium.nl.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: voor meer informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Renée Dijkema, via service@stichting-podium.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken