dinsdag, juni 25, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Tentoonstelling “Gedraaid” in Kunstcentrum K38 in Roden

Deel op Facebook

GEDRAAID, zo heet de nieuwe tentoonstelling in Kunstencentrum K38 in Roden, georganiseerd door Verkuno, de vereniging van Beeldende Kunstenaars in Noordenveld.

Vier Verkuno-kunstenaars en negen gast-kunstenaars tonen werk rond dit thema. Zoals twee enorme tekeningen van Josefien Alkema, waarin ontelbare dunne potloodlijnen door elkaar heen draaiend een duizelingwekkend lichtgrijs raster vormen. Grijzige wervelingen in verf van Carla de Kievid met soms kleurige accenten. De kleurige abstract-geometrische schilderijen van Herman van de Poll, waarbij hij zich heeft laten inspireren door de Chaos theorie. Van Edith Stoel hangt er onder meer een tweeluik van vissen, in een snelle baan, samen rond een lichtplek dartelend. Arien de Groot toont rietpentekeningen van katten. Verstilde quilts van Dinie van der Plaats. Henk Rusman heeft grote sculpturen van metaal op sokkels die onderdeel zijn van het beeld. De geraffineerde vormgeving zorgt voor een levendige schaduwwerking. Heel bijzonder is de zware wandsculptuur. Elf kleine abstracte keramische vormen, gemaakt door Hinnie Steenbruggen, sieren een wand. Het viltwerk van Magda Balvers verdient het heel aandachtig bekeken te worden. Verlies je jezelf in de draaiing, of niet?

Henk Rusman

Ook letterlijk draait er van alles in K38. Vier kunstenaars laten Kinetisch werk zien. Thea Hoek laat een Caroussel draaien, Maxelant teksten en Cindy Sprokel een zoetroop, die de illusie van beweging produceert. In een ander werk van haar dwarrelt zelfs zwanendons. Het werk van Rudolf Hollemans mag je – met witte handschoenen aan – voorzichtig zelf laten draaien. Zijn andere werken worden door elektriciteit tot de vreemdste capriolen gedwongen.

Kom zelf kijken, er is nog veel meer te zien. Zie voor meer informatie www.verkuno.nl.

´GEDRAAID´ t/m 19 maart 2023

Organisatie VERKUNO

3 september t/m 9 oktober 2022 in Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, Roden

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Entree € 2,- (tot 18 jaar gratis) www.verkuno.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken