donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Expositie “Aaibaar” – Bepaalt huid de eerste indruk?

Deel op Facebook

Ans Courtier onderzocht welke roep er uitgaat van het aaibare. De door haar geschreven lokroepen op duizenden papieren haartjes maken samen een huid. Het bijzondere werk van Afke Dam is vleeskleurig en voelt door het gebruik van was ook aan als huid. In de ruimtelijke aaibare werken van Helma Hille is het zoeken naar balans een thema.

In Coronatijd ontstond het begrip “huidhonger”. Alleen in de eigen bubbel mocht geaaid en geknuffeld worden. De getekende naakten van Mieke Koenen geven letterlijk beeld aan dit aaiverlangen. Kunstenaar Zwannie Menger stelt in haar werk jongeren met psychische problemen centraal. Zij maakte een serie in mixed media waarbij eenzaamheid, aaibaarheid en het zoeken naar rust centraal staat. Naast genoemde vijf deelnemers doen er nog acht andere kunstenaars mee aan deze expositie.

In de Jeugdgalerie boven in K38, exposeert de basisschool uit Nietap. Leerlingen deden een project waarbij de schilder-straatnamen in het dorp het uitgangspunt waren.

In de Kunstwinkel K38 hangen er kleurrijke en vrolijke schilderijen van Janny Oosterheer. Arien de Groot geeft op verzoek t/m 7 april rondleidingen. Zij vertelt over de maakwijze en de gedachten achter de kunstwerken, incl. koffie/thee € 4,00. Informatie en opgave: ariendegr@hotmail.com. Binnen het kader van gekleurd grijs worden er in april door Arien rondleidingen gegeven, zie www.gekleurdgrijs.nl
Schoolgroepen kunnen zich aanmelden bij de werkgroep educatie e.vdkolk@xs4all.nl er zijn Kijkwijzers en speurtochten beschikbaar.

“Aaibaar” is nog te bezichtigen t/m 7 april. Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden

Woensdag t/m zondag van 13-17 uur

Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl en www.verkuno.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken