donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

4 maanden cel voor zware mishandeling in gevangenis Veenhuizen

Deel op Facebook

Wegens het in de gevangenis van Veenhuizen mishandelen van een medegedetineerde, is een 24-jarige man, van Marokkaanse komaf, tot vier maanden cel veroordeeld. Er was 6 maanden cel tegen de man geëist.

De rechter heeft hiermee een lagere straf aan hem opgelegd. Dit had met name te maken met het verloop van de omstandigheden. De feiten dateren al van juni en augustus 2018. Waarom de zaken zolang op de plank hebben gelegen is niet bekend. Vooral het voorval waarin de man een medegedetineerde zwaar toetakelde rekent de rechter hem behoorlijk aan. Dit gebeurde toen de man een celstraf uitzat voor een geweldsdelict. Binnen de gevangenismuren weerhield het de man er niet van om opnieuw te keer te gaan. De twintiger lokte de medegedetineerde uit de keuken, eenmaal buiten op de luchtplaats werd het slachtoffer aangevallen door de broer van de man. De man werd ernstig toegetakeld door de broers. Hij had een gebroken neus en kapotte voortanden. De beveiligers zagen het voorval gebeuren via beveiligingscamera’s en grepen meteen in.

Op een parkeerplaats in Stadskanaal ging het mis en raakte de Marokkaan opnieuw betrokken bij een gevecht. Het slachtoffer dat hierbij betrokken was liep steekwonden op. Volgens de rechter, die het met de officier van justitie eens was, is het niet bewezen dat de twintiger degene was die gestoken heeft. Hij was wel bij het incident aanwezig en ondernam geen actie, in plaats daarvan liep hij weg van het geweld. De Marokkaan had een verblijfsvergunning. Deze is ingetrokken. Door het intrekken van zijn verblijfsvergunning is hij voor justitie spoorloos. Voor de vechtpartij in de gevangenis is zijn broer eerder veroordeeld. Een schadevergoeding van 1.750 euro kan door het slachtoffer tegemoet gezien worden.

Foto: Kim Stellingwerf / RTV Drenthe

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken