donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Anita neemt afscheid van de Noordenveldse raad: ‘Eén van de liefste mensen die ik ken’

Deel op Facebook

Anita van der Noord heeft vanavond afscheid genomen van de Noordenveldse gemeenteraad. Van der Noord stopt na ruim zes jaar vanwege gezondheidsproblemen.

De inmiddels 68-jarige Van der Noord uit Roderesch zette zich als raadslid van PvdA/GroenLinks de afgelopen jaren onder andere in voor vrouwen in de politiek en de stem van de jeugd.

Daarnaast is ze druk bezig met de zogeheten Substainable Development Goals (SDG’S) die als leidraad worden gebruikt bij duurzame ontwikkelingen in de wereld. Zo overhandigde ze onlangs nog een SDG-predicaat aan de gemeente Noordenveld voor hun ‘buitengewone inzet op het gebied van duurzaamheid’.

Ook lukte het Van der Noord om prinses Laurentien in zowel 2020 als 2021 naar Roden te laten komen. Daar ging de prinses in gesprek met jongeren over thema’s als biodiversiteit en duurzaamheid.

Liefste

Burgemeester Klaas Smid roemde Van der Noord vanwege haar energie en inzet waarmee ze contact zocht met inwoners. “Je kunt terugkijken op mooie en concrete resultaten, waar je trots op mag zijn.”

Partijgenoot Tiemen Ensink noemde Van der Noord ‘één van de liefste mensen’ die hij ooit heeft ontmoet. “Maar als je haar in de wielen reed, had je een verkeerde aan haar.”

Naar buiten

De inwoonster van Roderesch was zichtbaar ontroerd door de woorden die aan haar werden gericht. Daarnaast gaf ze collega-raadsleden mee zich volledig in te blijven zetten voor inwoners en daarbij ook vooral ‘naar buiten’ te gaan. Dat leverde haar naar eigen zeggen vele mooie momenten op.

De zetel van Van der Noord wordt opgevuld door Reinier Bruil.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken