woensdag, februari 28, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

De Cirkel en Wereldwinkel zijn elkaars redder in nood en gaan samen verder in Roden

Deel op Facebook

De cirkel is rond voor tweedehandswinkel De Cirkel in Roden. Met een feestelijke heropening vandaag op een nieuwe locatie komt er een einde aan de zoektocht naar een nieuw onderkomen. De Cirkel heeft een plek gevonden bij de Wereldwinkel in Roden.

Afgelopen najaar moesten de mensen achter de tweedehandswinkel vertrekken uit de bibliotheek in het dorp. Door uitbreidingsplannen van de bieb was er geen plek meer voor de De Cirkel. Daarna begon de zoektocht naar een nieuwe stek.

Verhuren

Die werd gevonden bij de Wereldwinkel in Roden. Beide partijen vonden elkaar en bleken elkaars redder in nood. Want de Wereldwinkel zocht naar mogelijkheden om het hoofd boven water te houden. Paula Bakker van de Wereldwinkel: “Onze winkel was heel erg groot en we hadden niet veel klandizie. Met zo’n groot pand dachten we aan het verhuren voor een deel. En dat heeft uiteindelijk tot de komst van De Cirkel geleid.”

Overlap

En de vrijwilligers van beide winkels hebben elkaar helemaal gevonden, want er is best wat overlap bij deze twee. Zo is duurzaamheid een belangrijk thema bij beide zaken en de winkels zijn niet commercieel en draaien volledig op vrijwilligers.

Voor De Cirkel was het wel even aanpassen, legt Nicole Meijer van de winkel uit. “De ruimte is wel wat wat kleiner dan onze vorige locatie, dus we hebben iets moeten inkrimpen. Maar we doen het ermee. Het gaat prima zo, het is een knus winkeltje geworden.”

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken