maandag, mei 27, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Festival Worteldagen

Deel op Facebook

Kom naar de opening van Festival Worteldagen op vrijdag 17 mei! Of interview de deelnemende studenten en organisatie voorafgaand aan het evenement. De opening met een kleurrijke act van leerlingen van basisschool De Hekakker is op vrijdag 17 mei om 19.45 uur. Meteen daarna gaan alle routes in première. De studenten zijn vanaf 6 mei in Norg aanwezig om te werken aan hun voorstelling, die ze tijdens de Pinksterdagen zullen opvoeren.

In een tijd waarin we worden overspoeld door nepnieuws, influencers en algoritmes, kan het moeilijk zijn om de grens tussen realiteit en fictie te onderscheiden. Tijdens Worteldagen krijgen theaterstudenten de kans om hun eigen waarheid te ontdekken over hun “echte” ik. Een uitnodiging tot zelfreflectie te midden van de toenemende invloed van kunstmatige intelligentie in ons dagelijks leven. Wat is echt? Wanneer ben je echt? En wie is echt? Festival Worteldagen is een vierdaags evenement met kleinschalig beeldend locatietheater.

Geïnspireerd op intieme binnen- of buitenlocaties van het pittoreske dorp Norg en gecreëerd in twee weken tijd door tweedejaars studenten. Kies uit verschillende theaterroutes en laat je meenemen naar de performances op verrassende locaties.

De inhoud van de theaterroutes blijft tot de dag voor het festival een verrassing, met een variatie aan onderwerpen van maatschappelijk tot persoonlijk, en verschillende vormen van theater, van installaties tot interactieve ervaringen. In één theaterroute zitten vier korte performances gebundeld. Samen met een routebegeleider worden de locaties te voet of per fiets verkend. Wees welkom op het festivalterrein, dat tevens het start – en eindpunt is van iedere theaterroute, waar je tussendoor kunt neerstrijken op het terras.

Deelnemende scholen: Hanzehogeschool Academie Minerva, Academie voor Popcultuur. Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Interactive Performance Design en Theatervormgeving. Voor meer informatiekijk op www.worteldagen.nl of mail naar info@worteldagen.nl

Programma

Vrijdag 17 mei

14.00 uur – 15.00 uur try-outs

19.45 uur openingsact van OBS de Hekakker

20.00 uur première van alle theaterroutes

Zaterdag 18 & zondag 19 mei

13.00 uur – 17.00 uur

19.00 uur – 21.00 uur

Elke 15 minuten vertrekt er een theaterroute

Maandag 20 mei

13.00 uur – 17.00 uur

Elke 15 minuten vertrekt er een theaterroute

Kindervoorstelling leeftijd 3+ – Hoe een egel op een ei broedt

“Echt zijn”, wat is dat? Wanneer ben jij jezelf en wanneer doe je iemand na, en waarom? Door de schoenen van je moeder aan te doen en haar werktas over je schouder te slingeren begrijp je beter waarom ze soms te moe is om met je te spelen. Misschien ga je net als je vriendjes op voetbal, maar kom je erachter dat je eigenlijk veel liever in een boek duikt. Of je doet een vogel na die een ei uitbroedt en ontdek je hoe voorzichtig je soms moet zijn.

Theatermaker Malou Palmboom laat je meevoeren naar een wereld waarin na-apen, fantasie en zelfontdekking centraal staan. Geïnspireerd door het boek “Het ei van egel” van Nozomi Takahashi, waarin een egel zichzelf ontdekt door na te doen.

De kassa is open op vrijdag 17 mei 12.00 uur. Online reserveren kan vanaf 13 mei en wordt aanbevolen. Dorpshuisstraat 1, 9331 AX Norg.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken