donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Gevaarlijkste weg van Noordenveld wacht herinrichting

Deel op Facebook

De eerste plannen voor de aanpassingen aan de Zevenhuisterweg in Nieuw Roden zijn in de maak. Dit meldde wethouder Robert Meijer (VVD Noordenveld, verkeer) in het programma Politiek op Zaterdag.

36 geregistreerde ongevallen, waarvan 4 met dodelijke afloop in een tijdsbestek van 10 jaar. Dit zijn pijnlijke cijfers voor een weg van circa 2 kilometer tussen Nieuw Roden en Zevenhuizen. De Zevenhuisterweg staat hiermee in de top 3 van gevaarlijkste wegen van Drenthe.

Deskundigen van BonoTraffics noemden op 6 december 2023 tijdens een informatieavond  drie oorzaken voor de vele ongelukken: Bomen staan te dicht langs de weg. Ook is onduidelijk welke snelheid je mag rijden. En een lang recht stuk weg nodigt uit tot hardrijden.  

Snelheid verlagen

De gemeente  wil in de gevaarlijke bochten de maximumsnelheid per uur verlagen van 60 naar 50. Om de snelheidsverlaging min of meer af te dwingen, worden vóór de bochten drempels aangelegd.

Om de 2500 motorvoertuigen die per dag over deze weg rijden beter door de bochten te begeleiden worden op de meest kritieke punten geleidingsborden geplaatst langs de weg. Ook wil de gemeente de weg voorzien van een as-streep om de rijbanen zichtbaar te scheiden.

Bomen kappen

Omwonenden noemden de maatregelen december vorig jaar ‘lapmiddelen’ en drongen bij die gelegenheid aan op het kappen van bomen. Sommige exemplaren staan slechts 40 centimeter van de weg. Wethouder Meijer deed in uitzending de toezegging dat vier à vijf bomen op kritieke punten worden geveld.

Heb je de laatste uitzending gemist? Luister hem hier terug

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken