donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Grond Veenhuizer school gekocht, seinen op groen voor woningbouw

Deel op Facebook

Met de aankoop van de grond waarop basisschool De Vlinderhof stond, lijkt woningbouw in hartje Veenhuizen een stap dichterbij. De Noordenveldse gemeenteraad lijkt geen enkel bezwaar te hebben tegen de aankoop van de grond.

Het gebouw van De Vlinderhof was al in bezit van de gemeente, maar de grond waarop de school stond niet. Die grond is namelijk van De Nieuwe Rentmeester, het consortium dat in 2021 ruim tachtig gebouwen in Veenhuizen overnam.

‘Goede mix’

“Het perceel van De Vlinderhof is door De Nieuwe Rentmeester inmiddels aangemerkt als ‘niet noodzakelijk’ voor het ensemble”, vertelt wethouder Jos Darwinkel (Gemeentebelangen). “Daarom kunnen we de grond nu kopen en de sloop gaan voorbereiden.”

Het perceel van De Vlinderhof moet – samen met een stuk grond er tegenover – worden omgetoverd tot een woningbouwlocatie. Als het aan de gemeente ligt, kunnen zowel jongeren als ouderen er straks terecht. “Het gaat om een mix van koop- en huurwoningen”, zegt Darwinkel. Een projectontwikkelaar voor de koopwoningen moet nog gevonden worden, laat hij weten. Actium gaat bezig met het aanbod huurwoningen.

Sloop in oktober

Met nieuwe woningbouwplannen moet in Veenhuizen doorstroming op gang komen. “Voor een kleine kern als Veenhuizen is dat belangrijk”, zegt Darwinkel. “Het dorp zit te springen om woningen.”

Het gebouw van voormalig basisschool De Vlinderhof moet in oktober gesloopt worden. Voor die sloop is al geld vrij gemaakt door de gemeenteraad.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken