woensdag, februari 28, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Kunstcentrum K38 uit Roden komt met zomerexpositie

Deel op Facebook

De expositie HÔLT 25 jaar! is nu te bezichtigen in K38. Hôlt is een vereniging van 21 noordelijke grafici. Het doel van de vereniging is het ontwikkelen en promoten van de hoogdruk zoals de hout- en linoleumsnede. Deze tentoonstelling is zeer gevarieerd en kleurrijk en dat bestaat uit verscheidene werkwijze, onderwerpen, sfeer en grootte. Bij al die verschillen zijn er ook vele overeenkomsten.

Wijke van der Bij, Eline Brontsema en Tim Blaauw laten in hun zorgvuldig getekende en subtiel gedrukte kleurrijke prenten van onder andere vervallen treinwagons, stallen en huizen het verloop van de tijd zien. Jan-Erik Wedholm combineerd in zijn werk fotografische elementen uit het verleden met bijvoorbeeld omgewaaide bomen in herkenbare en toch vervreemdende voorstellingen. Voor de bezoekers van de expositie kan het interessant zijn om die verschillen en overeenkomsten te ontdekken. Het maakt de zeer boeiende tentoonstelling de moeite van het bezoeken waard.
Van de kunstenaars is woensdag 5 juli Sietske Bosma aanwezig om uitleg uit eerste hand te geven. Vrijdag 7 juli wordt dat door Antje Veldstra gedaan. 

De jubileumexpositie ‘HÔLT 25 jaar!’ is tot en met zondag 16 juli in K38 te zien.

In De Kunstwinkel K38 zijn er kunstwerken te zien en te koop van Henny Zikken en Monique Stienstra. En op de bovengalerie zijn er foto’s van de Foto Club Noordenveld te bewonderen. Kom kijken als je toch in de galerie bent!

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden

Woensdag t/m zondag van 13-17 uur

Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken