zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Kunstwerk ‘Oog op de Toekomst’ onthuld

Deel op Facebook

Bij de ingang van het Grondstoffencentrum is vrijdag een 6 meter hoog afvalkunstwerk onthuld. Ook de naam van het kunstwerk werd bekendgemaakt: ‘Oog op de Toekomst’.

Het kunstwerk is gemaakt door Tjacco Bakker. De kunstenaar bouwde het samen met inwoners van Noordenveld. Zij hingen op 21 oktober tijdens de open dag van de Gemeentewerf en het Grondstoffencentrum massaal afgedankte spullen in het kunstwerk.

Naam bedacht door inwoners

Bezoekers van de open dag werkten niet alleen mee aan het kunstwerk, maar mochten ook ideeën indienen voor de naam van het kunstwerk. Uit de vele inzendingen is de naam ‘Oog op de Toekomst’ gekozen. De naam beschrijft het doel van het Grondstoffencentrum: op een duurzame manier spullen hergebruiken, met het oog op de toekomst.

Duurzame gesprekken met de wethouder

Wethouder Alex Wekema legde tijdens de onthulling uit wat nieuw is aan het Grondstoffencentrum en hoe inwoners hun spullen voortaan kunnen inleveren. Juri van de Kinderadviesraad (KAR) droeg zijn gedicht met de titel ‘Afval scheiden’ voor. Daarna ging KAR-lid Isis in gesprek met wethouder Kirsten Ipema van duurzaamheid. Ze spraken over het verwerken van afgedankte spullen en wat voor invloed dat heeft op de toekomst.

Informatie over het Grondstoffencentrum

Meer informatie over het nieuwe Grondstofcentrum leest u op de pagina Grondstoffencentrum | Gemeente Noordenveld

Het origineel is te lezen op www.noordenveld.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken