Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

kv Noordenveld speelt gelijk tegen kv Drachten en beiden blijven koploper.

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag 20 april stond de eerste thuiswedstrijd van dit voorjaarsseizoen van de eerste Mastselectie in de overgangsklasse op het programma. De oranje tijgers van trainer/coach Jesper van Haastrecht speelden tegen kv Drachten/Van der Wiel. Na een 7-8 ruststand, deelden Noordenveld en Drachten de punten. Toen scheidsrechter Spenkelink het einde van de wedstrijd floot stond er een 12-12 gelijkspel op het verplaatste scorebord in Roden. Door dit gelijke spel blijven Noordenveld en Drachten nog ongeslagen in de Overgangsklasse en blijven daarmee koploper.

Jesper van Haastrecht : “Na de winst tegen AVO in de eerste competitiewedstrijd stond het treffen tegen kv Drachten op het programma. Omdat ook Drachten haar eerste wedstrijd gewonnen had, werd er aan de Borglaan gespeeld om de koppositie.
Ook Noordenveld 2 speelde om de koppositie, maar helaas werd er niet gewonnen van SCO (18-25). Aan Noordenveld 1 de taak om de eerste punten in Roden te halen.
Dat die intentie er was, was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. 1e aanval; 1-0. Drachten begon echter ook scherp, met drie rake afstandschoten stond er na 6 minuten 1-3 op het scorebord,  in dezelfde minuut werden ook de 2-3 en 2-4 gescoord.
Zes goals in zes minuten, het beloofde een doelpuntrijke wedstrijd te worden.. Daarna was echter alles anders, beide teams kregen verdedigend de controle te pakken waardoor de doelpunten schaars werden.
Na de rust (7-8) werd er eigenlijk alleen maar om-en-om gescoord tot het eindsignaal. Waardoor het erg spannend bleef tot het einde. Toen het 12-12 stond hebben beide ploegen nog genoeg kansen gehad om de winnende te maken, maar dat gebeurde niet waardoor beide ploegen het moesten doen met 1 wedstrijdpunt.
Als je op de 1-0 na, de hele wedstrijd achter staat ben je blij met een punt. Toch overheerst het gevoel dat er meer in gezeten had. We vergaten onszelf te belonen in de tweede helft. “

Op naar de volgende wedstrijden waarin zowel Noordenveld 1 als 2 het opneemt tegen een inmiddels bekende tegenstander, Quick’ 21/Vlug en Vaardig uit Oudega. Deze wedstrijden worden 11 mei a.s. gespeeld. Aanvang 13.40 resp 15.00 uur op Sportpark De Kamp in Oudega.

Scores kv Noordenveld 1 : Sven Stobbe 3, Nienke Bolt 2, Jaap de Boer 2, Jasper Lütter 2, Anna de Boer 1, Lianne Bangma 1 en Robin van Bolhuis 1.