Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

kv Noordenveld wint eerste wedstrijd in de overgangsklasse in Assen.

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag 6 april stond de eerste veldwedstrijd van dit voorjaarsseizoen van de eerste Mastselectie in de overgangsklasse op het programma. De oranje tijgers van trainer/coach Jesper van Haastrecht speelden in Assen tegen AVO. Na een 7-10 ruststand, wist Noordenveld deze voorsprong in de tweede helft vast te houden. Toen scheidsrechter van Veen het einde van de wedstrijd floot stond er een keurige 12-15 overwinning voor de korfbaltrots uit Roden op het Assense scorebord.

Jesper van Haastrecht : ‘ Voordat Noordenveld 1 aan mocht treden tegen AVO 1 in Assen was het vroeg in de middag eerst de beurt aan Noordenveld 2. Zij moesten het in Friesland opnemen tegen het ervaren team van Heerenveen 3. Na 2 kampioenschappen (najaar veld én zaal) wist de ploeg dat ze vandaag echt weerstand zouden krijgen. De ploeg begon fantastisch en wist de wedstrijd vakkundig uit te spelen en met 1 punt verschil over de streep te trekken. Een knappe 15-16 winst in de reserve 1e klasse.
Noordenveld 1 wist ook dat het een zware kluif zou worden, als promovendus (kampioen najaar veld) moest de ploeg het opnemen tegen de de kampioen van de Zaal-Overgangsklasse AVO.

De ploegen gingen gelijk op in de eerste 10 minuten. Na de 4-4 was het echter Noordenveld dat brutaal de voorsprong in handen nam, en uitliep naar een 4-10 voorsprong. Vooral verdedigend had de ploeg de wedstrijd onder controle. Helaas verslapte Noordenveld 1 vlak voor rust waardoor AVO in de laatste twee minuten toch drie goals wist te maken. (7-10).

Na rust waren de doelpunten nog schaarster dan voor rust. De harde wind én het geconcentreerde verdedigen van beide ploegen zorgden ervoor dat de tweede helft in een 5-5 gelijkspel eindigde. Waardoor Noordenveld 1 als winnaar het veld kon verlaten en de eerste punten in de Overgangsklasse mee naar Roden kon nemen.

Scores kv Noordenveld 1 : Nienke Bolt 6, Sven Stobbe 5, Jaap de Boer 2, Lianne Bangma 1 en Evelien Tepper 1.