Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

KV Noordenveld wint weer in de Hoofdklasse en gaat aan de leiding

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag 21 september stond het 3e duel van de eerste Mastselectie in de Hoofdklasse op het programma. De Oranje Tijgers ontvingen op deze zonnige zaterdag van de jaarlijkse Rodermarktparade de hoofdmacht van kv CSL (Combinatie Sportverenigingen Leeuwarderadeel) uit Britsum. Onder wedstrijdleiding van de scheidsrechters Van Dijk en Van Marsbergen wist Noordenveld na een 12-6 ruststand de voorsprong in de 2e helft uit te breiden en bleven de punten ook deze week in Roden : 23-15. Door deze uitslag gaan Noordenveld en CSL puntgelijk aan kop in de Hoofdklasse HK-01, maar hebben de Roners een beter doelsaldo.

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : “ De wedstrijd begon bijzonder, door een leeg/uitgestorven sportpark (ivm parade rodermarkt) . De wedstrijd had niet de uitstraling die het op voorhand verdiende. Er zou namelijk gestreden worden om de koppositie in de Hoofdklasse. Beide ploegen schoten ook niet bepaald uit de startblokken. Na 12 minuten stond het 0-1 voor CSL. Toen het publiek langzamerhand binnen begon te druppelen, begon de thuisploeg ook steeds beter te spelen. Via mooie uitgespeelde aanvallen en actief spel scoorde kv Noordenveld aan de lopende band en kwam 5 minuten voor rust op een 8-6 voorsprong.
Dat Noordenveld de zinnen op de koppositie had gezet bleek extra in de laatste 5 minuten van de eerste helft. Hoewel het heel warm en conditioneel zwaar was ‘denderde’ de ploeg door en wist de voorsprong nog voor de pauze uit te breiden naar 12-6. Als coach geniet ik vooral van het feit dat de 12 goals van 7 verschillende spelers/speelsters kwamen. Het laat zien dat de ploeg steeds allrounder wordt.
Na rust tapte CSL uit een ander vaatje, maar Noordenveld had de overwinning binnen handbereik en liet die niet meer wegglippen. CSL kwam nog 1x terug naar vijf verschil. Maar het eindstuk was weer voor Noordenveld dat met 23-15 de wedstrijd winnend afsloot.
Halverwege de competitie (gedeeld) koploper in de Hoofdklasse, dat belooft wat voor de komende wedstrijden. Volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen angstgegner OKO/Bies uit Opende “. Ook die wedstrijd begint om 14 uur aan de Borglaan. Wees welkom om onze korfbaltrots aan te moedigen.

Scores Noordenveld : Nienke Bolt 7, Jaap de Boer 5, Anna de Boer 3, Sven Stobbe 3, Lianne Bangma 2, Jasper Lütter 2 en Luke van Vliet 1