Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

kv Noordenveld wint weer in de Overgangsklasse.

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag 25 mei stond het terugduel van de eerste Mastselectie tegen Quick’21/Vlug&Vaardig in de overgangsklasse op het programma. De oranje tijgers van trainer/coach Jesper van Haastrecht speelden nu op eigen terrein tegen de Friese combinatieploeg uit Oudega/Garyp. Na een 5-3 ruststand wist Noordenveld de voorsprong in de tweede helft vast te houden. Toen scheidsrechter Schuitema in de stromende regen voor het einde van de wedstrijd floot stond er een 14-13 overwinning voor de korfbaltrots uit Roden op het scorebord.

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : ‘De eerste helft kunnen we kort over zijn, een 5-3 ruststand zegt genoeg over het spelbeeld. Verdedigend hadden beide ploegen de controle, aanvallend was het zeer matig.
Na rust kon kv Noordenveld wél de korf vinden. Binnen tien minuten werd de voorsprong uitgebreid tot 10-4. Daarna volgde er echter een opleving van Quick’21 (en Noordenveld was de scherpte in de verdediging even kwijt) waardoor het 2 minuten later 10-7 stond en het weer een wedstrijd werd.
Eigenlijk werd er vanaf dat moment om en om gescoord. Vijf minuten voor tijd stond het 13-10. De wedstrijd leek gespeeld, maar Quick’21 geeft nooit op en via twee korte kansen brachten ze het verschil één minuut voor tijd terug tot 1. De beslissende goal was echter voor de thuisploeg die 30 sec voor tijd de wedstrijd (14-12) op slot gooide. De 14-13 in de aanval daarna was voor de statistieken.
De winst op Quick’21 (en de winst van Drachten tegen AVO) betekent voor de Mast-formatie dat ze, ongeacht de uitslagen van volgende week, in de laatste speelronde kans maakt op het kampioenschap in de overgangsklasse.
Ook zeker het vermelden waard is dat door de winst (wederom 14-13 tegen Quick ’21 2) van kv Noordenveld 2, het tweede team zich gehandhaafd heeft in hun debuutjaar in de 1e klasse. Door de gunstige uitslag van de andere wedstrijd in de poule is zelfs het kampioenschap nog mogelijk.
Kortom, reden genoeg om de selecties te komen aanmoedigen bij de laatste thuiswedstrijden van het seizoen’.  De tweede Mastselectie speelt 1 juni op het korfbalcomplex aan de Borglaan om 13.30 uur tegen kv Heerenveen 3 en de eerste selectie om 15.00 uur tegen kv AVO 1 (Assen)

Scores kv Noordenveld : Sven Stobbe 5, Romee de Rink 3, Jasper Lütter 2, Evelien Tepper 1, Nienke Bolt 1, Robin van Bolhuis 1 en Anna de Boer 1.