Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Mastselecties kv Noordenveld winnen in zonovergoten Oudega

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag 11 mei stond de derde veldwedstrijd van dit voorjaarsseizoen van de eerste Mastselectie in de overgangsklasse op het programma. De oranje tijgers van trainer/coach Jesper van Haastrecht speelden in Oudega tegen de Friese combinatieploeg van Quick’21/Vlug&Vaardig (deze laatste uit Garyp). Na een 8-10 ruststand wist Noordenveld deze voorsprong in de tweede helft verder uit te bouwen. Toen scheidsrechter van der Veen voor het einde van de wedstrijd floot stond er een stevige 11-19 overwinning voor de korfbaltrots uit Roden op het scorebord.

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : ‘Na twee weekenden rust stond eindelijk de derde wedstrijd van de competitie op het programma. Voor Noordenveld een bekende tegenstander, namelijk Quick’21/V&V uit Oudega waar in de zaalcompetitie tweemaal van verloren werd. Ik weet niet of het lag aan de warmte of de spanning.. maar we begonnen erg matig aan de wedstrijd. Het vizier stond niet op scherp en we kwamen dan ook met 5-2 achter te staan.
Na de openingsfase kwam er echter meer duidelijkheid en energie in het spel van Noordenveld waardoor de achterstand alweer snel ingehaald werd. Toen we op 5-5 kwamen hadden wij met vijf verschillende spelers/speelsters gescoord. Het laatste stuk van de eerste helft bleven we verdedigend scherp en met een iets zuiverder schot konden we met rust tegen een 8-10 voorsprong aankijken.
Na de pauze was het een compleet ander beeld. Noordenveld 1 had geen ‘opwarm fase’ nodig en begon direct met scoren. Binnen een kwartier wisten we de voorsprong uit te breiden van 8-10 naar 9-16.
Hoewel de wedstrijd nog lang niet gespeeld was, voelde je vooral aan de geleverde energie dat Noordenveld het beste van het spel had. De laatste minuten werden vakkundig uitgespeeld waardoor er twee wedstrijdpunten bijgerekend konden worden.
Met het verlies van Drachten (tegen AVO) betekent dat halverwege de competitie een koppositie voor Noordenveld 1.
Noordenveld 2 speelde een spannender wedstrijd. Het team heeft de hele wedstrijd moeite gehad met scoren, maar door de verdedigende druk konden ze tot ver in de tweede helft goed bijblijven bij Quick’21/V&V 2. Toen eind tweede helft de schoten wel ineens vielen wisten ze zelfs op voorsprong te komen. Het einde van de wedstrijd wisten ze de winst binnen te slepen door met 1 punt verschil te winnen. Een zeer knappe overwinning waardoor ook voor Noordenveld 2 nog van alles mogelijk is in de tweede helft van de competitie ‘.

De volgende wedstrijd van beide Mastselecties staat gepland op zaterdag 25 mei op het eigen sportcomplex aan de Borglaan. Tegenstander is dan weer Quick’21/V&V. Noordenveld 2 begint om 13.30 uur en Noordenveld 1 om 15.00 uur.

Scores kv Noordenveld 1 : Sven Stobbe 6, Nienke Bolt 5, Lianne Bangma 4, Jasper Lütter 1, Evelien Tepper 1, Jaap de Boer 1 en Robin van Bolhuis 1.