zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Meer onderzoek nodig voor uitbreiding zandwinplas Amerika

Deel op Facebook

De uitbreiding van zandwinplas Amerika bij Een loopt lichte vertraging op. K3Delta – het bedrijf dat de zandwinplas exploiteert – moet de gevolgen voor de zandwinning op de natuur beter onderzoeken.

De Commissie voor de milieueffectrapportage vindt dat. Volgens die commissie kan de uitbreiding leiden tot een lagere grondwaterstand in de omgeving. K3Delta wil de zandwinning in Noord-Drenthe uitbreiden van 10 naar 30 hectare. Daarbij wordt ook 12 hectare nieuwe natuur aangelegd. Ook moet er plek zijn voor een mountainbikeroute en tinyhouses.

Doorrekenen

Iwan Reerink beaamt dat er ‘wat oneffenheden’ in het plan zitten. “De vragen die de commissie stelt, zullen wij eerst beantwoorden. Dat gaat een paar weken tot een maandje duren, denk ik. Op het totaal zal het zeer beperkt zijn. We beantwoorden de vragen om uitleg te geven over de plannen en de effecten voor de omgeving.”

Reerink zegt dat zijn bedrijf ‘alles nog even gaat doorrekenen en aanvullen’. “We zien erop toe dat de zandwinning de omgeving niet extra mag verdrogen.”

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken