zondag, juni 16, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

NIEUWE STRAATNAAMBORDEN VOOR VERZETSHELDEN IN RODEN      

Deel op Facebook

In Roden zijn straten vernoemd naar verzets- en oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op een gegeven moment zijn alle straatnaamborden vervangen. Vanaf toen stond alleen de naam van de straat erop en ontbrak de informatie over de desbetreffende persoon.

Wens om straatnamenborden aan te passen

Mevrouw Ella Postema is de dochter van Jan Postema. Zij was 1 jaar toen haar vader Jan Postema werd opgepakt vanwege zijn rol bij de mei-staking in Roden in de oorlog. Hij werd in Groningen doodgeschoten. Zij was erg teleurgesteld over het feit dat het onderschrift bij de Postemastraat verdwenen is. Voor haar voelt het alsof de geschiedenis van haar vader daarmee verdwenen is, alsof het er niet meer toe doet wat er in de oorlog is gebeurd.  Via het 4 mei-comité en stichting Herdenken Noordenveld kwam deze indringende wens bij de gemeente binnen.

Gemeente voldoet graag aan wens van mevrouw Postema

De afgelopen twee dagen zijn 14 straten voorzien van nieuwe straatnaamborden. 4 en 5 mei zijn dagen waarin we extra stil staan bij wat de oorlog en vooral onze verzetshelden hebben betekend voor Roden en Nederland. Meer informatie over deze personen is te vinden op www.herdenkeninnoordenveld.nl/verzetsslachtoffers-uit-roden/ en www.herdenkeninnoordenveld.nl/joodse-slachtoffers-uit-roden/

De officiële onthulling vindt op een later tijdstip plaats. 

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken