donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Noordenveld trekt 45.000 euro uit voor armlastige kinderen

Deel op Facebook

Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld kan op geld rekenen vanuit de gemeente Noordenveld. Het college van B&W heeft besloten om 45.000 euro subsidie aan de stichting over te maken.

Het afgelopen jaar is het aantal kinderen dat in Noordenveld gebruik heeft gemaakt van de hulp van Stichting Leergeld gestegen ten opzichte van 2022. Ook voor dit jaar verwacht de stichting een stijging.

Geld voor schoolreisjes en sport

Stichting Leergeld ondersteunt kinderen uit gezinnen met weinig geld, zodat zij ook mee kunnen doen aan school- en buitenschoolse activiteiten. Denk hierbij aan schoolreisjes, sport of culturele uitjes.

In 2022 hebben 210 kinderen in de gemeenten Noordenveld en Westerkwartier gebruik gemaakt van Stichting Leergeld. In 2023 is dit gestegen naar 237 kinderen. In 2024 verwacht de stichting 275 kinderen te kunnen helpen. De toename in aanvragen komt volgens de stichting doordat veel huishoudens er financieel slechter voor staan door de toegenomen inflatie.

Wethouder Alex Wekema (GroenLinks/PvdA) noemt die ontwikkeling ‘zorgelijk’. “Al heeft het er ook mee te maken dat de voorwaarden om voor een bijdrage van Stichting Leergeld in aanmerking te komen, soepeler zijn geworden”, voegt hij toe.

Eerst een deel van het bedrag

Bij elke aanvraag wordt eerst gekeken of de inwoner in aanmerking komt voor de Meedoenregeling van de gemeente. Stichting Leergeld monitort gedurende het jaar het aantal kinderen dat gebruik maakt van de regeling. In eerste instantie gaat er 30.000 euro naar de stichting. Mocht Stichting Leergeld daar niet genoeg aan hebben, dan wordt de overige 15.000 euro ook nog gegeven.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken