dinsdag, juni 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Noordenvelds raadslid Menne Kamminga stopt

Deel op Facebook

Menne Kamminga, fractievoorzitter van ChristenUnie Noordenveld, stopt als gemeenteraadslid. Zijn plek wordt na het zomerreces ingenomen door Geranda de Haan.

Dat maakte Kamminga vanochtend bekend in het programma Politiek op zaterdag van RTV Zulthe. Kamminga kwam in 2018 in de gemeenteraad van Noordenveld en bekleedde hier zes jaar een zetel als eenmansfractie.

Nieuwe liefde

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Kamminga slechts één termijn zou doen en dus in 2022 het stokje over zou dragen. Privéomstandigheden maakten dat zijn beoogde opvolger twee jaar geleden niet zijn plek innam. “Ik voelde een bepaalde verplichting om door te gaan”, zegt hij achteraf.

Dat hij nu halverwege de tweede termijn stopt, heeft alles te maken met een nieuwe liefde die Kamminga heeft gevonden. Hij is inmiddels getrouwd en zal verhuizen naar Noord-Brabant. “Ik ga mijn hart achterna, maar zal de gemeente Noordenveld zeker gaan missen”, zegt hij.

Door in de politiek

Kamminga begon zijn politieke carrière in de toenmalige Groningse gemeente Winsum (inmiddels Hogeland, red.). De ervaren politicus sluit niet uit dat hij zich ook in het zuiden des lands in zal zetten voor de plaatselijke ChristenUnie. “Ik volg de politiek in de gemeente Dongen al van een afstandje.”

Maar eerst maakt de fractievoorzitter het politieke jaar in Noordenveld af. “Tot het zomerreces dus. Daarna is het aan mijn opvolger. Gelukkig staat er een goede fractie klaar.”

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken