donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Onenigheid hangt als donkere wolk boven ‘Brinkhoffeestje’ in Norg

© Mathijs Renkema / RTV Drenthe
Deel op Facebook

In De Brinkhof in Norg hangt vandaag de vlag uit. Het multifunctionele centrum viert zijn vijftigste verjaardag. Maar op de achtergrond klinkt gemor. Huurders en gebruikers zijn niet blij met de manier waarop de gemeente Noordenveld hen betrekt bij de toekomst van De Brinkhof.

Er ligt namelijk een plan op tafel om in het pand tijdelijk scholieren te huisvesten. Huurders vrezen voor overlast en denken in sommige gevallen ruimte te moeten maken voor de scholieren. Daarnaast hekelen zij de manier van communiceren van de gemeente.

Dr. Nassau College blijft

Eind september vorig jaar gaf de Noordenveldse gemeenteraad een klap op nieuwbouw voor OBS De Hekakker. Maar in de tussentijd – oftewel: komend schooljaar – moeten de leerlingen tijdelijk elders worden opgevangen. En dat is het naburige gebouw van het Dr. Nassau College. De middelbare school zou uit Norg vertrekken, maar vorig jaar zomer werden die plannen ingetrokken.

Een verhuizing naar De Brinkhof zag vestigingsmanager Richard Gerding van het Dr. Nassau College wel zitten. “Het is perfect, met al die faciliteiten al bij de hand. En voor het dorp en de leefbaarheid is het ook heel gunstig dat we hier blijven.”

Lees het volledige artikel terug op RTV Drenthe

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken