zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Ouders en kinderen samen wijzer over energie besparen

Deel op Facebook

Op 1 maart opende Bibliotheek Roden haar deuren voor een grote groep ouders en kinderen van de bovenbouw van de basisschool. De Energie Coöperatie Noordseveld, de Bibliotheek, Hoera, Noordenveld heeft er nieuwe lezers bij, en WiN organiseerden de avond over energie besparen voor huurders met de Eritrese gemeenschap in Noordenveld.

Terwijl de ouders in gesprek gingen met de energiecoaches van De Energie Coöperatie Noordseveld over tips en trucs om energie te besparen, zoals besparing door gebruik van tochtstrips en radiatorfolie en verstandig omgaan met stroom, gas en water , lazen de kinderen op iPads wat zij als Energie-Ninja’s konden doen in hun eigen huis.

De kinderen presenteerden na de pauze hun voornemens, zoals niet langdurig met vriendjes in de voordeur blijven praten, korter douchen en toen was er het hoogtepunt van de bijeenkomst: de digitale quiz met de ouders tegen de kinderen. De ouders waren supertrots op hun ‘belezen’ kinderen. Ze kregen een warm applaus voor hun voornemens en hun overwinning in de quiz. De kinderen hebben hun ouders de komende 14 dagen nodig. Zij gaan vinkjes van hun ouders sparen op hun Energie-Ninja-kaart voor een energiebesparingsactiviteit. De volle kaart leveren ze na 14 dagen in bij de bibliotheek en daar wacht een verrassing. Korter douchen gaat vast en zeker lukken met de 5 minuten-zandloper die de energiecoaches meegaven, naast de toezegging om verder te helpen bij besparingen in huis.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken