Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Promovendus kv Noordenveld verliest eerste wedstrijd in de Hoofdklasse

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag 7 september stond het openingsduel van de eerste Mastselectie in de Hoofdklasse op het programma. De Oranje Tijgers, vorig seizoen kampioen geworden in de Overgangsklasse, reisden daarvoor af naar Opende waar kv OKO/ Bies de tegenstander was. Onder wedstrijdleiding van de scheidsrechters De Vries en Blauw wisten de Friezen na een 9-6 ruststand de voorsprong in de 2e helft vast te houden en bleven de punten in Opende : 17-13.

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : “ We begonnen fantastisch, scherp in de afronding en verdedigend stond het ook behoorlijk. Na 12 minuten stond het 3-5 voor ons. Maar het lukte ons niet om door te drukken en gaandeweg de eerste helft verloren we de grip op de wedstrijd waardoor we met rust tegen een 9-6 achterstand aankeken.
Na rust eigenlijk hetzelfde verhaal, we komen goed uit de kleedkamer en komen terug naar 10-10. De laatste 10 minuten valt het de verkeerde kant op. Een combinatie van slordige fouten van onze kant en de individuele klasse bij sommige spelers van OKO nekt ons in de eindfase (17-13) “.

De volgende wedstrijd is kv Ritola uit Zuidlaren de tegenstander. Deze 2e wedstrijd begint 14 september om 14 uur aan de Borglaan.

Scores kv Noordenveld : Nienke Bolt 6, Sven Stobbe 3, Jaap de Boer 2, Lianne Bangma 1 en Evelien Tepper 1.