zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Tips voor het inpakken van je koffer

Deel op Facebook

Wanneer je op vakantie gaat, dan is het natuurlijk onvermijdelijk dat er een moment komt waarop je je koffer moet inpakken. Niet het leukste klusje, maar wel één die ontzettend belangrijk is. Vooral wanneer je ervoor kiest om alleen een koffer voor handbagage mee te nemen, is het belangrijk deze zo efficiënt mogelijk in te pakken, zodat je alles wat je mee wilt nemen, ook daadwerkelijk in je koffer krijgt. Omdat niet iedereen het even eenvoudig vindt om zijn of haar koffer op de juiste manier in te pakken, hebben wij een aantal tips voor je, waarmee je een stuk meer spullen kwijt krijgt, dan wat je normaal zelf zal krijgen. Dus ga je binnenkort op vakantie en is het goed inpakken van je koffer ieder jaar weer een enorme uitdaging, dan is dat met deze tips voorgoed verleden tijd.

Maak een lijst voordat je begint

Zomaar beginnen met het inpakken van je koffer of weekendtas is natuurlijk niet verstandig. Je doet er daarom dus ook goed aan om te beginnen met het maken van een lijst. Schrijf alle items op die je nodig hebt en bekijk vervolgens de lijst kritisch om onnodige spullen te schrappen. Begin met de belangrijkste items zoals kleding, toiletries en reisdocumenten. Zorg ervoor dat je genoeg outfits voor elke gelegenheid inpakt, maar vermijd het overmatig opvullen van je koffer. Je hebt er namelijk niets aan dat je straks 10 outfits hebt, terwijl je maar 5 dagen op vakantie gaat. Handig is wel om de lijst op te splitsen in verschillende onderdelen, zoals je kleding, toiletspullen en eventuele elektronica. Zo kun je stap voor stap je lijst afwerken en is de kans dat je iets vergeet een stuk kleiner. Vind je het lastig om een lijstje te maken, dan kun je ze ook gewoon van het internet halen.

Rol je kleding op

Een geweldige ruimtebesparende techniek is het oprollen van je kleding in plaats van ze op te vouwen. Deze methode helpt je niet alleen om meer kleding in je koffer te passen, maar voorkomt ook kreukels. Begin met het stapelen van broeken, rokken en jurken plat op elkaar. Vervolgens rol je ze strak op. Doe hetzelfde met t-shirts, blouses en andere bovenkleding. Je zult versteld staan ​​hoeveel ruimte je hiermee bespaart. Omdat niet ieder kledingstuk geschikt is om te worden opgerold, moet je wel even goed kijken of het wel of niet lukt. Zo is het bijvoorbeeld niet handig om een colbert op te rollen, maar kun je deze bijvoorbeeld wel weer in een speciale kledingzak doen zodat deze netjes blijft tijdens de reis. wil je nu ook een strandtas meenemen, zorg er dan voor dat je deze bovenop legt, zodat deze niet helemaal plat wordt gedrukt door de rest van inhoud van je koffer.

Gebruik packing cubes

Packing cubes kunnen een ontzettend goede toevoeging zijn als het gaat om het organiseren van je koffer. Deze kleine zakjes helpen je om je spullen netjes en geordend te houden. Sorteer items op categorie (bijv. shirts, ondergoed, sokken) en plaats ze in afzonderlijke ‘cubes’. Hierdoor kun je gemakkelijk vinden wat je zoekt zonder je hele koffer overhoop te halen. Vooral handig wanneer je maar een paar dagen weggaat en ontzettend veel nodig hebt. Vooral voor vrouwens zijn deze cubes ideaal om zo make-up te kunnen scheiden van de rest van de spullen in de koffer.

Gebruik lege ruimtes goed

Je zult versteld staan van hoeveel lege ruimtes je koffer eigenlijk heeft. Een goed voorbeeld zijn onze schoenen. Wanneer je een paar schoenen in je koffer hebt zitten, kun je deze bijvoorbeeld perfect opvullen met sokken en ondergoed. Zo bespaar je een hoop ruimte en kun je vaak al snel een extra shirt of broek meenemen, doordat je de ruimte in je schoenen gebruikt voor het vrij maken van een andere plek in je koffer.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken