maandag, mei 27, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Tips voor het verbouwen van je woning met warm weer

Deel op Facebook

Er is niets fijners dan een verbouwing doen wanneer het droog weer is. Veel mensen kiezen ervoor om hun verbouwing in de zomer te doen, de temperaturen zijn dan vaak aangenamer en klussen in je korte broek en -shirt werkt vaak toch net even iets fijner dan klussen in een coltrui. Wanneer het echt warm weer is dan kan het soms best een uitdaging zijn, daarom geven we je in dit artikel een aantal tips om het verbouwen met warm weer comfortabeler te maken.

Het gebruik van goed gereedschap

Tijdens een verbouwing is het natuurlijk altijd belangrijk dat je met goede gereedschappen werkt, maar zeker wanneer het warm is is dit des te belangrijker. Goed gereedschap zorgt er namelijk voor dat je de klus beter en vaak ook sneller uit kunt voeren. Dit scheelt je een hoop inspanning en tijd tijdens de warme dagen.

Tijdens de verbouwing zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om te hebben, zo kun je een keus maken uit een groot aanbod ladders, passend bij jouw klus. Ook is een steiger kopen een goede investering, zeker wanneer je een grote verbouwing hebt en wanneer je vaker klust. Wanneer je niet zo vaak klust is het huren van een steiger misschien een betere optie voor je. Het hebben van een goede ladder is sowieso een aanrader, ook voor dagelijks gebruik na de verbouwing. Er is namelijk altijd wel ergens een lampje dat aangedraaid moet worden of een schilderij dat opgehangen moet worden.

Veiligheid voorop

Het is erg belangrijk om ten alle tijden op de veiligheid te letten, door de warmte kun je soms wat minder alert zijn. Zorg er daarom voor dat je genoeg eet, drinkt en rust neemt tussendoor. Als je lekker aan het werken bent dan is het soms lastig om pauze te nemen, want het gaat zo goed! Toch is het niet verstandig om pauzes over te slaan. Je lichaam heeft rust nodig, zeker wanneer het warm is. Ook eet- en drinkmomenten zijn belangrijk om te nemen. Wat hierbij kan helpen is om samen deze pauzes in te plannen en elkaar hieraan te houden. Samen eten en drinken werkt motiverend en ook het nemen van rust met elkaar zorgt ervoor dat er daarna weer hard doorgewerkt kan worden. Om tijdens het werken goed in de gaten te kunnen houden of je wel genoeg drinkt kun je een liter fles of anderhalve liter fles vullen en meenemen naar de ruimte waar je werkt. Zo heb je altijd drinken bij de hand én kun je zien hoeveel je gedronken hebt.

Om een zonnesteek te voorkomen is het fijn om een pet of ander hoofddeksel te dragen tijdens het klussen, smeer je daarnaast ook goed in om verbranding te voorkomen! Ook wanneer je vooral binnen werkt of onder een schaduwdoek is het toch belangrijk om je in te smeren en je hoofd te beschermen tegen de hitte van de zon.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken