woensdag, mei 29, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Waaraan moet een goede koffer voldoen

Deel op Facebook

Wanneer je op vakantie gaat, is het wel belangrijk dat je een goede koffer of tas bij je hebt. Nu is de kans dat je kiest voor een flinke  weekendtas wanneer je met het vliegtuig gaat vrij klein en is het aannemelijker dat je een goede koffer mee wilt nemen. Niet alleen is dit een stuk veiliger, maar natuurlijk ook vele malen praktischer. De meeste koffers zijn voorzien van wieltjes en een uitschuifbare hendel, waardoor het heel eenvoudig is de koffer mee achter je aan te nemen. Omdat het vinden van een goede koffer soms best lastig kan zijn en het belangrijk is dat je koffer aan bepaalde eisen voldoet, hebben wij een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje gezet, waaraan een goede koffer nu eigenlijk moet voldoen.

Juiste formaat

Steeds meer mensen kiezen ervoor om alleen met een handbagage koffer op vakantie te gaan. Niet alleen is dit een stuk makkelijker omdat je niet hoeft in te checken, maar scheelt het je ook grofweg een paar tientjes per koffer. Wel is het belangrijk je vooraf goed in te lezen in de regels van de desbetreffende maatschappij waar je mee vliegt. Zo hanteren de meeste maatschappijen een standaard maximale afmeting voor een koffer, zoals bijvoorbeeld bij Tui. Bij Tui mag je handbagage koffer 55x35x25 centimeter zijn. Is je koffer groter dan dat en past deze niet in de bagagebakken boven de stoelen, dan moet je deze laten inchecken net zoals een normale koffer. De kosten hiervoor zijn vaak niet mals. Zorg er dus voor dat je je keurig aan de regels houdt, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je straks extra moet betalen.

Stevig en duurzaam

Een goede koffer moet gemaakt zijn van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage en moet dus ook tegen een stootje kunnen. Ook wanneer je met een handbagage koffer die aan de Tui handbagage regels voldoet gewoon je koffer mee mag nemen in het vliegtuig. Het materiaal moet stevig genoeg zijn om schokken en stoten tijdens het reizen te kunnen opvangen. Koffers van polycarbonaat of aluminium zijn vaak goede keuzes, omdat ze duurzaam zijn en toch licht van gewicht. Een sterke koffer is de basis voor een zorgeloos begin van de vakantie. Omdat je namelijk altijd de kans hebt dat je koffer alsnog in het ruim moet en je er dus geen zicht meer op hebt, is het belangrijk dat je kiest voor een stevige koffer. Nu proberen ze er echt wel alles aan te doen om je koffer zo goed mogelijk weg te leggen, maar bestaat de kans dat alles door het opstijgen of landen door elkaar geschud wordt.

Handgrepen en wielen

Handgrepen en wielen bepalen het comfort en gebruiksgemak van een koffer. Een goede koffer moet ergonomische handgrepen hebben die comfortabel in de hand liggen en goede grip bieden tijdens het dragen of rijden van de koffer. Bovendien zijn 360  graden draaibare wielen een absolute aanrader en perfect, zodat je de koffer moeiteloos in elke richting kunt rollen. Dit maakt het manoeuvreren door drukke luchthavens en smalle gangpaden een stuk gemakkelijker. Vooral wanneer je enige haast hebt, is het wel zo handig dat je koffer in ieder geval geen extra sta in de weg is tijdens je wandeling naar de gate.

Veiligheid eerst

Een mooie koffer is belangrijk, maar een praktische koffer nog veel belangrijker. Toch is er één ding wat het allerbelangrijkste is en dat is de veiligheid van je koffer. Vooral op het moment dat je buiten de EU vliegt, kan het zijn dat kwaadwillenden proberen iets in je koffer te stoppen wanneer je je koffer ook maar even uit het oog verliest. Zorg er daarom dus ook voor dat je kiest voor een koffer die is voorzien van een slot, zodat ze niet zomaar bij de inhoud van je koffer kunnen om er iets uit te kunnen halen of juist in te kunnen stoppen.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken