dinsdag, juni 25, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Politiek jongerencafé succes

Deel op Facebook

Vrijdagavond 24 februari kwam een groep van dertig jongeren en andere belangstellenden samen in het Cultureel Centrum in Zuidhorn voor een politiek café georganiseerd door de PvdA Westerkwartier, GroenLinks Westerkwartier en de Jonge Socialisten Groningen. Drie jonge politici vertelden deze avond over belangrijke thema’s bij de komende verkiezingen, linkse samenwerking en het belang van jongeren in de politiek.

Kandidaat Statenlid voor de PvdA Stijn Honselaar opende de avond met een pitch over betaalbaar wonen en de verbinding tussen Stad en Ommeland. “Het is belangrijk om woningen te bouwen voor de langere termijn, dus duurzame woningen voor meerdere generaties”, aldus Stijn. Daarna kwam GroenLinks Statenlid Bas de Boer aan het woord. Hij nam de zaal mee in de duurzaamheidsopgave die de komende jaren op ons afkomt en het belang van jongeren in de politiek. “Om een leefbare planeet door te geven aan volgende generaties moeten we volop inzetten op duurzame energieopwekking. Jongeren, laat je horen in de politiek!”, hield Bas de zaal voor. PvdA Tweede Kamerlid Julian Bushoff hield vervolgens een vlammend betoog over het belang van eerlijke en sociale keuzes voor de toekomst. “De vooruitgang van de afgelopen tientallen jaren is kolossaal, maar niet eerlijk verdeeld. Een links beleid is hard nodig zodat iedereen weer mee kan doen. Het maakt dus uit wie er aan de knoppen zit!”

Na de pitches gingen de sprekers onder leiding van JS-Groningen voorzitter Thomas Schreuder in gesprek met het publiek. Onder andere het diezelfde dag verschenen rapport van de Parlementaire Enquête Commissie gaswinning en de energietoeslag voor studenten kwamen aan de orde. Na afloop van het inhoudelijke deel ging het gesprek informeel verder. De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond en wil iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd nogmaals bedanken.

Fotobijschrift: v.l.n.r. Julian Bushoff (tweedekamerlid PvdA), Bas de Boer (statenlid GroenLinks) en Stijn Honselaar (kandidaat statenlid PvdA). Foto: Pieter Veenstra

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken