zondag, maart 3, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Burgemeester Noordenveld ergert zich aan Haags ‘gepruts’

Deel op Facebook

Burgemeester Klaas Smid van Noordenveld ergert zich aan de moeizame wijze waarop het (in-)formatieproces van een nieuw kabinet zich in Den Haag afspeelt. ,,Op korte termijn hebben we een stabiel landsbestuur nodig. Dat gepruts rond het informeren en formeren moet gauw afgelopen zijn”, verzuchtte de burgemeester afgelopen zaterdag in het programma ‘Politiek op zaterdag’. 

Hij laakte het feit dat de onderhandelaars namens de vier partijen elkaar al twitterend de maat nemen. Op de directe schuldvraag ging Smid niet in. In de live-uitzending gaf Smid toelichting op zijn recente benoeming als voorzitter van de Vereniging van Drentse Gemeenten (VDG). Hij is de opvolger van burgemeester Rikus Jager van de gemeente Westerveld die binnenkort vertrekt. 

Financiële onzekerheid

Volgens burgemeester Smid verkeren alle gemeenten in ons land al geruime tijd in onzekerheid als het gaat om de financiële uitkeringen vanuit Den Haag. In 2016 dat inmiddels doorgaat als ‘ravijnjaar’, vrezen veel gemeenten forse miljoenentekorten. Als die niet tijdig worden afgewend, resteert de gemeenten niet veel anders dan al op korte termijn fors het mes te zetten in hun uitgaven.

‘Onverantwoord’

Zolang ons land een demissionair kabinet kent, verwacht Smid dat ‘Den Haag’ niet in staat is financiële zekerheid op langere termijn te bieden aan de gemeenten. Hij vindt deze gang van zaken onverantwoord.

Heb je de laatste uitzending gemist? Luister hem hier terug

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken