donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Burgemeester: politie gaat vaker flitsen in Westerkwartier

Deel op Facebook

,,Laat de inwoners van Westerkwartier gewaarschuwd zijn: de politie gaat vaker met laserguns en mobiele flitspalen op snelheid controleren.”

Die waarschuwing gaf burgemeester Ard van der Tuuk in de uitzending van ‘Politiek op zaterdag’ vorige week. Hij maakt zich zorgen over het toenemend aantal gewonden en dodelijke slachtoffers de afgelopen twee jaar in het verkeer van Westerkwartier. Van der Tuuk noemde de te hoge snelheid van automobilisten als één van de oorzaken en drukte de luisteraars op het hart: ,,In het belang van anderen en van jezelf: gedraag je asjeblieft op de weg.” 

Half miljoen aan boetes. ‘Sneu geld’

De burgemeester noemde het in dit verband een teken aan de wand dat een flitspaal aan de Auwemalaan in Leek in één jaar leidde tot 8300 snelheidsbekeuringen met een totale opbrengst voor ’s rijksschatkist van ruim een half miljoen euro. ,,Dat is toch ontzettend sneu geld…?”

‘Omtzigt? Droompremier’

Als gast in de studio verwelkomden de programmamakers afgelopen zaterdag kandidaat-Tweede Kamerlid Annemarie Heite uit Bedum. Zij staat op een (verkiesbare) 22ste plek van de lijst Nieuw Sociaal Contract (NSC).  Heite noemde haar eigen lijstaanvoerder Pieter Omtzigt een droom-kandidaat als het gaat om het premierschap van Nederland. ,,Met Pieter als minister-president zou Nederland zich in de handen mogen knijpen”, stelde zij. ,,Zowel nationaal als internationaal weet hij van wanten.”

Volgens Heite is het aan Omtzigt zelf om uit te maken of hij premier wil worden in het geval zijn groepering als grootste partij uit de stembusstrijd komt op 22 november. Heite: ,,Pieter is er zelf écht nog niet uit of hij eventueel premier wil worden. Zoals het nu lijkt blijft hij liever in de Kamer. En politieke spelletjes? Daar is absoluut de man niet voor….”

Heb je de uitzending gemist? Luister hem hier terug

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken