donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

CU-voorman kritisch over uitbouw raadhuis Zuidhorn

Deel op Facebook

Voorman Koos Siegers van ChristenUnie Westerkwartier ziet het verbouwplan van architect Taeke Boersma voor raadhuis Zuidhorn niet als een oplossing voor de lange termijn. Dat bleek in de laatste uitzending van ‘Politiek op zaterdag’ van RTV Zulthe.

Architect Boersma, zelf woonachtig in Zuidhorn, acht het haalbaar om voor 7 tot 8 miljoen euro een uitbreiding te realiseren bij het bestaande raadhuis in die plaats. Volgens hem kan Westerkwartier daarmee qua huisvesting van ambtenaren weer vele jaren vooruit. Raadsfracties als VZ Westerkwartier, GroenLinks en D66 zijn erg gecharmeerd van dit plan. Onder druk hiervan wordt het verbouwplan nader onderzocht.

Niet klimaatbestendig

CU-fractievoorzitter Siegers is aanzienlijk minder onder de indruk van het plan van Boersma. Volgens Siegers is het bestaande raadhuis van 27 jaar oud in Zuidhorn niet echt klimaatbestendig. Daarin zal fors moeten worden geïnvesteerd om ambtenaren langdurig op een verantwoorde manier te kunnen huisvesten, meent hij.

Vervangende nieuwbouw plegen ziet architect Boersma als kapitaalvernietiging op de huidige locatie van het raadhuis in Zuidhorn. Raadslid Siegers spreekt dit op zijn beurt tegen. Naar zijn zeggen heeft de CU-fractie nog geen voorkeur bepaald als het gaat om nieuwbouw van het gemeentehuis contra verbouw van het oude gemeentehuis van Zuidhorn.

Woningbouw

Volgens de CU-man zijn B en W van Westerkwartier de laatste maanden op de goede weg als het gaat om het uitstippelen van woningbouwplannen. Komende zaterdag schuift wethouder Robert Meijer van VVD Noordenveld aan in de studio. We blikken hem terug op twee jaar wethouderschap.

Heb je de laatste uitzending gemist? Luister hem hier terug

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken