zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Dijkstra-Jacobi kritiseert wethouder Schollema: ‘Zijn naam had niet moeten staan onder gewraakte brief’

Deel op Facebook

Onafhankelijk raadslid Geertje Dijkstra-Jacobi uit Grijpskerk liet zich zaterdag in het live-radioprogramma ‘Politiek op zaterdag’ van RTV Zulthe kritisch uit over het handelen van PvdA/GroenLink-PvdA-onderwijswethouder Bé Schollema.  

Volgens Dijkstra deed Schollema er onverstandig aan door zijn naam te plaatsen onder een recente brief van scholenstichting Quadraten aan de ouders van de beide basisscholen in Grijpskerk. In die brief wordt melding gemaakt van het voornemen om vooruitlopend op een mogelijke fusie obs De Triangel alvast onder te brengen in het gebouw van cbs De Borgstee.

‘Onnodige commotie’

Deze brief leidde volgens Dijkstra vorige week in Grijpskerk tot grote commotie die in haar ogen onnodig is. ,,De Triangel is gehuisvest in een gebouw dat (achterstallig) onderhoud behoeft. Lokale ondernemers zijn bereid dit tegen relatief lage kosten te doen.” Volgens Dijkstra kan De Triangel als zelfstandige school daarna nog vele jaren mee. Ouders kunnen volgens haar met een gerust hart hun kind aanmelden bij De Triangel. 

Het onderbrengen van De Triangel in het gebouw van De Borgstee is volgens Dijkstra niet nodig en onwenselijk ook: ,,Sommige ouders van De Triangel hebben al aangekondigd in dat geval hun kinderen elders naar school te laten gaan. Daarmee help je een voorzieningendorp als Grijpskerk met nu nog een eigen school voor voortgezet onderwijs (het Lauwerscollege) absoluut niet.”

Externe wethouders

Volgens Dijkstra, oud-wethouder van VZ, ontbreekt het sommigen van de zittende wethouders aan directe betrokkenheid bij het Westerkwartier. ,,De één woont in Tubbergen, de tweede in Middelstum en de derde in Hoogezand. Dat komt het beleid dat zij voeren, niet ten goede.” 

Nog nooit waren er volgens Dijkstra zoveel insprekers bij raadsoverleggen als vorige week. Zij spraken hun ongenoegen uit over uiteenlopende onderwerpen die op dit moment op de raadsagenda prijken. Volgens haar is dit een aanwijzing dat er veel onvrede leeft onder de burgerij. Ze hoopt dat de raad zo wijs zal zijn om het college van B en W nog tijdig te corrigeren.

Heb je de laatste uitzending gemist? Luister hem hier terug

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken