dinsdag, februari 27, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Gemeente Westerkwartier tegen versobering van de dienstregeling van OV-bureau

Deel op Facebook

Het OV-bureau Groningen-Drenthe heeft de hoofdlijnen van de nieuwe dienstregeling voor 2024 bekend gemaakt. Hierin worden ingrijpende wijzigingen voor het Westerkwartier doorgevoerd. De gemeente Westerkwartier vraagt het OV-bureau met klem om af te zien van deze versobering.

De grootste wijzigingen zitten in de buslijnen 36 Oldehove-Winsum, 35 Oldehove-Groningen, Qlink 3 Leek-Groningen en Qliner 304 Drachten-Groningen

Voor lijn 36 wordt door het OV-bureau voorgenomen om deze enkel nog maar in de spits te laten rijden. Deze bus rijdt dan ook niet meer tijdens de avonduren. Lijn 36 is de enige busverbinding tussen de dorpen: Aduarderzijl, Ezinge, Feerwerd, Garnwerd, Oldehove en Saaksum. De gemeente Westerkwartier is bang dat zodra het OV-bureau opnieuw moet bezuinigen de kans bestaat dat deze lijndienst komt te vervallen. Daarnaast is voor lijn 35 het voornemen om ook de avonduren weg te laten uit de dienstregeling. Hierdoor komt de bereikbaarheid van nog meer dorpen onder druk te staan.

Voor de Qlink 3 en Qliner 304 is het voornemen om het aantal ritten per uur de verminderen. Dit is een enorme achteruitgang voor de plaatsen: Boerakker, Leek, Marum, Midwolde, Niebert, Nuis en Tolbert. Dagelijks stappen bij deze haltes veel studenten en andere reizigers op die uit omliggende plaatsen komen waar al veel minder frequent bussen passeren.

Wethouder Harry Stomphorst liet weten “Wij vragen het OV-bureau met klem af te zien van de versobering van de dienstregeling 2024. De voorgestelde aanpassingen van een aantal buslijnen in onze gemeente accepteren we niet. Deze hebben grote gevolgen voor de bereikbaarheid en leefbaarheid van onze dorpen. Ook de betrokken verenigingen van dorpsbelangen hebben hun zorgen hierover met ons gedeeld. We vragen het OV-bureau dan ook de dienstregeling 2024 te herzien.”

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken