vrijdag, februari 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Inwoners Midwolde maken liever niet de gang naar rechter

Deel op Facebook

Inwoners van Midwolde zien juridische mogelijkheden om de komst van 70 asielzoekers naar Midwolde bij de rechter aan te vechten. Dat zei buurtbewoner Bert de Brock afgelopen zaterdag in het programma ‘Politiek op zaterdag’.

Maar liever dan de gang naar de rechter te maken, gaat De Brock in gesprek met de gemeente over de voorwaarden waaronder de opvang plaatsvindt. ,,Tegen buurtbewoners die naar de rechter willen stappen, zeg ik: ‘Waarom zou je dat doen?”

Alle vertrouwen

Volgens De Brock gaat de opvang in Midwolde plaatsvinden onder strenge voorwaarden van de gemeente Westerkwartier aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Zo worden voornamelijk gezinnen opgevangen in plaats van alleenstaande mannen en is in Midwolde straks geen voor zogenoemde Veiligelanders. In het verleden veroorzaakten Veiligelanders de grootste overlast in Ter Apel. De Brock heeft er alle vertrouwen in dat het COA onder druk van de gemeente de gestelde voorwaarden nakomt.

Wethouder: ‘Neem contact met ons op’

Wethouder Harry Stomphorst (Sterk Westerkwartier, vluchtelingenzaken) zei een gang naar de rechter ten koste van alles te willen voorkomen. Hij riep eventuele bezwaarde inwoners van Midwolde op: ,,Voordat u naar de rechter stapt, neemt contact met ons op.” 

Heb je de laatste uitzending gemist? Luister hem hier terug

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken