donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Koos Siegers (CU) te gast in ‘Politiek op zaterdag’ over soap raadhuis

Deel op Facebook

Fractievoorzitter Koos Siegers van ChristenUnie Westerkwartier is zaterdag te gast in het live-programma ‘Politiek op zaterdag’. Voornaamste gespreksthema is de politieke touwtrekkerij die is ontstaan rond de centrale huisvesting van ambtenaren.

In de afgelopen anderhalf jaar is de uitbreiding van raadhuis Zuidhorn uitgebreid onderzocht. Alle vijf uitbreidingsopties ter plaatse bleken volgens B en W niet haalbaar. Zodoende kwam de bouw van een nieuw gemeentehuis in Midwolde in beeld. 

Drie opties

Dat stuitte bij een deel van de gemeenteraad (VZ Westerkwartier, GroenLinks en D66) op zoveel verzet dat de raad deze week unaniem besloot om drie huisvestingsopties (opnieuw) onder de loep te nemen. De opties zijn: 1. alsnog uitbreiding raadhuis Zuidhorn; 2. nieuwbouw op de locatie Jager/Dusseldorp in Midwolde; 3. nieuwbouw in wijk De Oostergast in Zuidhorn. Een nog te selecteren onafhankelijk bureau wordt met het onderzoek belast.

Onderhuidse spanningen?

Met CU-voorman Siegers blikken we op de recente raadsvergadering terug. Is hij onder de indruk van de politieke eenstemmigheid die deze week over het beladen thema van het gemeentehuis is bereikt? Of is er wellicht toch nog sprake van mogelijk onderhuidse spanningen? En in hoeverre houdt de ChristenUnie vast aan haar aanvankelijke voorkeur om – als goed werkgever voor de eigen ambtenaren – te komen tot nieuwbouw?

Wat verder ter tafel komt…

En passant komen in het gesprek met Siegers ongetwijfeld ook andere hot items uit politiek Westerkwartier voorbij. De uitzending is van 11 tot 12 uur (later terug te luisteren via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website). Presentatoren zijn Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek). 

Volgende week Robert Meijer te gast

Volgende week schuift wethouder Robert Meijer van VVD Noordenveld aan in de studio.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken