donderdag, februari 29, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Minister Adema en gedeputeerde Hamster in gesprek met boeren in het Westerkwartier

Deel op Facebook

‘Zeg maar Piet! Met die drie woorden sta ik zelfs in de telefoon van Hugo de Jonge.’ De toon is hiermee gezet tijdens de bijeenkomst in Enumatil waar Piet Adema, minister van landbouw, en Johan Hamster, gedeputeerde van de provincie, de bezoekers te woord staat.

De bijeenkomst is georganiseerd door de ChristenUnie in verband met de campagne voor de verkiezingen op 15 maart. Het zijn voornamelijk ongeruste boeren die in de zaal zitten. Technische vragen worden gesteld, over het waarom van regelgeving, over het falen van de overheid, over de macht van Europa, maar ook vragen over de toekomst. Niet altijd heeft Adema een concreet antwoord, maar hij nodigt uit om situaties en problemen te delen. Hij zegt toe de vragen mee te nemen naar Den Haag, en hij deelt de zorgen die er zijn. Bijvoorbeeld over de PAS-melders, boeren die niet de juiste vergunning hebben: een situatie die Adema vergelijkt met de toeslagenaffaire en het gasdossier.  De sfeer is goed, gemoedelijk. Adema neemt ruim de tijd om antwoord te geven op de vragen die er zijn: ‘Als je er bij mij een kwartje ingooit, krijg je er een euro voor terug!’ Ook Hamster deelt de zorgen die er uitgesproken worden, en geeft daarbij aan dat er al heel veel goed gaat in de provincie Groningen. Zo zegt hij bijvoorbeeld dat boeren een onderdeel zijn van het probleem dat er ligt, maar vooral ook de oplossing. En dat de provincie door in gesprek te gaan en samen te werken met de boeren er al gericht gewerkt wordt aan doelsturing: de boer zelf laten bepalen hoe een probleem opgelost kan worden. Adema eindigt de bijeenkomst door het delen van zijn missie: binnen alle opgaven die er zijn, de boeren perspectief te bieden met een duidelijke boodschap, laten zien dat we samen kunnen werken aan de oplossing.

Piet Adema en Johan Hamster vertrokken vervolgens naar de boerderij van Koos Bos in Saaksum om daar een volgende groep te woord te staan.

Voor meer informatie:

Koos Siegers, fractievoorzitter ChristenUnie Westerkwartier – telefoonnummer 06-13045882

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken