woensdag, mei 29, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Oud-burgemeester en kersverse citymarketeer Leek te gast bij ‘Politiek op zaterdag’

Deel op Facebook

De Leekster oud-burgemeester Berend Hoekstra, die onlangs Zevenhuizen verruilde voor Norg als woonplaats, is deze week te gast in het programma ‘Politiek op zaterdag’. Hij laat zich vergezellen door de kersverse citymarketeer Johan Lindeman. Zijn opdracht is  om de komende jaren Leek op de kaart te zetten.

Lindeman woont al 35 jaar in Leek. Als voorzitter blies hij een aantal jaren geleden Podium Nienoord nieuw leven in. In zijn hoedanigheid als voorzitter van Promotieplatform Leek werd Lindeman onlangs door Hoekstra aangetrokken als citymarketeer. Het platform werd een aantal jaren geleden opgericht als samenwerkingsverband tussen Handelsvereniging Leek-Nietap (de middenstand), horeca, vastgoedeigenaren, Landgoed Nienoord en de Rabobank.  

Levendiger centrum

In de uitzending van zaterdag 8 april doen Hoekstra en Lindeman uit de doeken hoe zij het winkelcentrum in Leek verder willen verlevendigen. Landgoed Nienoord trekt in de zomermaanden veel toeristen. Velen van hen zetten in de praktijk geen stap in het centrum van Leek. Dat is de zittende winkeliers in het dorp al jaren een doorn in het oog. In hoeverre zien Hoekstra en Lindeman mogelijkheden om hierin verbetering te brengen?

De rechtstreekse uitzending is van 11 tot 12 uur. De presentatie is in handen van Bert Flonk (tevens regie en techniek) en Koos Bijlsma. Via de link ‘uitzending gemist’ kan het programma later via deze website worden terug geluisterd. 

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken